LIVE: Protest de amploare în PMAN organizat pe 6 septembrie

Platforma Demnitate și Adevăr organizează astăzi în Piața Marii Adunări Naționale un miting de protest împotriva actualei guvernări. Eevenimentul urmează să înceapă la ora 12.00. La aceeași oră urmează să înceapă marșul de protest „Mobilizarea populară”. Acesta va porni din scuarul Academiei de Științe către PMAN.

Candu: Cineva a început să transpire

Andrian Candu vorbește despre procurorul român, cu experiență de DNA, care va veni în R. Moldova. 

Candu: Cineva a început să transpire

Andrian Candu vorbește despre procurorul român, cu experiență de DNA, care va veni în R. Moldova. 

Ziua 1 vs Ziua 6, Orășelul Demnității și Adevărului

Colegii noștri au comparat PMAN în ziua 1 și ziua 6. Vedeți aici ce a ieșit

Întâlnirea dintre Candu și Platforma DA s-a încheiat

Cele două grupuri nu au ajuns la un numitor comun. Fiecare dintre părți și-a expus punctul de vedere, apoi s-au despărțit. Au agreat că în Moldova e necesară reforma justiției. 

Candu: Voi cere FMI să evalueze acțiunile BNM

Întrebat de ce Guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, se mai află în funcție după furtul miliardului, președintele Parlamentului Andrian Candu a declarat că va trimite mâine o solicitare către FMI în care va cere, în premieră, evaluare acțiunilor BNM pe acest caz. Imagini video aici în direct de la întâlnirea celor două părți. "Eu nu pot face investigații. Dacă dvs nu aveți încredere în mine, atunci trebuie să o facă instituțiile străine", a spus Candu.

Președintele Parlamentului: Am chemat un procuror român

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat în cadrul briefingului său de astăzi că un procuror român a fost invitat la Chișinău pentru a asista instituțiile moldovenești în reforma organelor de drept. 

Andrian Candu ține un briefing de presă

Imagini video în direct de la eveniment pot fi urmărite aici

Întâlnire fără rezultate

Întâlnirea dintre reprezentanții Platformei DA și premierul Streleț s-a terminat. Cele două grupuri nu au ajuns la vreo concluzie. Fiecare și-a prezentat poziția. Prim-ministrul a declarat că se poate discuta orice, mai puțin demisia Guvernului. 

LIVE: Întâlnire între Streleț și Platforma DA

Azi la ora 11.00 a început o întâlnire în Casa Guvernului între reprezentanții Platformei DA și premierul Valeriu Streleț. Imagini video de la eveniment pot fi urmărite aici

Candu și Streleț, la întâlnire cu protestatarii 

Prim-ministrul, Valeriu Streleț, și președintele Parlamentului, Andrian Candu, se vor întâlni azi cu reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr. Întrevederile sunt fixate pentru orele 11.00 și respectiv 15.00. Înainte de acestea fiecare dintre cei doi9 oficiali va susține un briefing de presă. Agora va transmite în direct evenimentele și declarațiile. 

IFrame