Refugiati urgenta UCRAINA

Live text

LIVE TEXT! 19 septembrie 2021: Locuitorii Găgăuziei își aleg deputații în Adunarea Populară

LIVE TEXT! 19 septembrie 2021: Locuitorii Găgăuziei își aleg deputații în Adunarea Populară

La 19 septembrie 2021, în Unitatea Teritorială Autonomă Găgăzia au loc alegeri în Adunarea Populară a Găgăuziei. Pentru cele 35 de locuri în organul legislativ al regiunii lupta 123 de candidați, înregistrați de Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei.

22:31

Rezultatele alegerilor pentru Adunarea Populară (1)

În circumscripția nr. 15 Bugeac, învingător a fost desemnat Alexandr Kendighelian (CI) care a obținut 396 de voturi și l-a învins pe Vladimir Kîsa, care a obținut 267 și a fost deputat în Adunarea Populară timp de șase mandate consecutive.

În circumscripția nr. 23, alegerile au fost câștigate de Valentin Gaidarji (PACE), care a obținut 150 de voturi, față de adversarul său, Dercaci Ivan, care a primit voturile a 116 alegători.

În circumscripția nr. 6 – Ceadîr-Lunga, mandatul de deputat l-a obținut Gheorghii Leiciu (CI), cu voturile a 876 de alegători.

Deputat ales pe circumscripția nr. 30 – Copceac, va fi Nicolai Dragan (BeCS), care a fost ales de 637 de alegători. În circumscripția nr. 31 din aceeași localitate, Dimitrii Manastîrlî (CI) a câștigat alegerile cu 818 voturi.

 
 • 22:31

  Rezultatele alegerilor pentru Adunarea Populară (2)

  În circumscripția nr. 2 – Comrat, învingător în cursa electorală este Victor Petrov (CI), care a obținut 494 de voturi.

  În circumscripția nr. 7 – Ceadîr-Lunga, alegerile au fost câștigate de candidata Iurcenco Elena (BeCS), care a obținut 356 de voturi.

  În circumscripția nr. 21 – Ferapontievca, cele mai multe voturi au fost obținute de candidatul Dimitrii Constantinov (CI).

  În circumscripția nr. 22 – Gaidar, candidatul Uzun Nicolai (CI) a obținut 341 de voturi, fiind declarat câștigător al alegerilor.

  În circumscripția nr. 26 – Chirsova, candidatul Sarioglo Stepan (BeCS) a învins în cursa electorală. Pentru el au votat 421 de alegători.

  În circumscripția nr. 35 – Tomai, candidatul Cimpoieș Serghei (CI) a câștigat alegerile cu voturile a 421 de alegători.

   
 • 21:55

  Vor avea din nou alegeri. În cinci circumscripții alegerile ar putea fi invalidate din cauza prezenței scăzute la vot

  Circumscripția nr. 2 – Comrat, ar putea avea alegerile invalidate după ce doar 32.4% dintre alegători s-au prezentat la urne. O situație asemănătoare este și în circumscripția nr.3 - Comrat , unde rata de participare la alegeri a fost de 26.4%.

  Alegătorii s-au arătat mai pasivi și în circumscripția nr. 10 – orașul Vulcănești, unde prezența la vot a fost de asemenea una scăzută, iar la Beșalma, aceasta a fost de puțin peste 29%.

  Invalidate ar putea fi și alegerile din satul Congaz.

  Per total, în cadrul alegerilor pentru Adunarea Populară din 19 septembrie, au ieșit la vot 40.6% din alegătorii înscriși pe listele electorale

   
 • 21:38
  Doi deputați BCS au fost observați în apropierea unei secții de vot din orașul Vulcănești
  foto: captură video

  Doi deputați BCS au fost observați în apropierea unei secții de vot din orașul Vulcănești

  Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Petru Burduja și Radu Mudreac, au fost observați în apropierea unei secții de vot din orașul Vulcănești. Aceștia au fost luați la întrebări de primarul localității, Victor Petrioglo, care i-a și filmat, transmite nokta.md.


  Cei doi au refuzat să răspundă la întrebările edilului.

   
 • 21:00

  21:00 - Stop vot! În Găgăuzia votarea s-a încheiat

  Toate cele 66 de secții de vot au fost închise la ora 21:00, conform prevederilor legale. Informația despre rezultatele alegerilor, va fi anunțată de către conducerea CEC la ora 22:00.

  Reamintim că pentru cele 35 de mandate de deputat candidează 123 de persoane.

   
 • 20:02
  Alegătorii din circumscripția nr. 32 își cunosc deja viitorul deputat, din moment ce acesta este singurul candidat înscris în cursă

  Alegătorii din circumscripția nr. 32 își cunosc deja viitorul deputat, din moment ce acesta este singurul candidat înscris în cursă

  Alegătorii din circumscripția nr. 32 Cotovscoie își cunosc deja viitorul deputat, din moment ce alegerile pot fi declarate valide, la ele participând peste 33% din alegători sau 36.7%, conform datelor CEC Găgăuzia pentru ora 18:00.

  Cine este acest candidat și ce avere are, poți afla AICI.

   
 • 18:50
  18:00 – 33% dintre alegători au votat. În câte circumscripții a fost depășit pragul necesar de prezență la vot

  18:00 – 33% dintre alegători au votat. În câte circumscripții a fost depășit pragul necesar de prezență la vot

  33% dintre locuitorii din regiune au votat până la ora 18:00, arată datele Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei. Nokta.md, informează că în 19 din cele 35 de circumscripții au ieșit peste 33% din alegători.


  Cele mai active circumscripții sunt nr. 15 – Bugeac, nr. 23 – Carablia și nr. 33 – Chioselia Rusă, prezența la vot fiind de cel mult 59.5% și cel puțin 55.5%.

   
 • 16:25
  Ora 16:00 – Prezența la vot este de 24.3% sau 27.982 de alegători au votat
  foto: Gagauzinfo.md

  Ora 16:00 – Prezența la vot este de 24.3% sau 27.982 de alegători au votat

  Cea mai înaltă prezență la vot a fost înregistrată în Comrat, 12.000 voturi, Ceadîr-Lunga – 10.000 de voturi și Vulcănești cu 5.000 de voturi. Peste 33% din alegători au votat în Chioselia Rusă (59.6%), Bugeac (58%), Cioc-Maidan (37.1%), Ferapontievca (37.2%), Joltai (36.5%) și Karbalia (44.7%), transmite Gagauzinfo.

  Potrivit președintei CEC a Găgăuziei, au fost înregistrate cazuri de transportare a alegătorilor, în satul Bugeac. În cadrul alegerilor din Găgăuzia, 113.849 de persoane sunt așteptate la urne pentru a-și alege deputații în Adunarea Populară.

   
 • 16:21

  Nokta.md: 35% din alegătorii care au votat la Chioselia Rusă sunt pe listele suplimentare

  Este cea mai mare rată dintre toate circumscripțiile din UTA Găgăuzia. Cei mai puțini alegători care au votat fiind înscriși pe listele suplimentare sunt în circumscripțiile Kotovskoe și Beshgios. La nivel de autonomie, procentul este de 5%.

  Portalul nokta.md, mai relatează și despre presupuse cazuri în care votanților de la Chioselia Rusă li s-ar fi propus câte 1.000 de lei, pentru a vota un anumit candidat.

   
 • 14:20
  Candidatul la funcția de deputat, Vladimir Kîsa, susține că locuitorii din Bugeac ar fi fost intimidați

  Candidatul la funcția de deputat, Vladimir Kîsa, susține că locuitorii din Bugeac ar fi fost intimidați

  Candidatul la funcția de deputat în Adunarea Populară, Vladimir Kîsa, susține că locuitorii din Bugeac ar fi fost intimidați de persoanele care au rezidență temporară în localitatea dată și care au venit în număr mare să voteze. Acesta a calificat cele întâmplate drept „transportarea organizată” a alegătorilor și a sesizat Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei, transmite Gagauzinfo.

  „Vreau să spun că este o încălcare a legii. Candidatul care nu a trăit aici niciodată și a înregistrat temporar alegători care nici ei nu au trăit vreodată în acest sat vreodată, fără nici o rușine, i-a adus să voteze. Acei oameni au văzut satul Bugeac pentru prima dată”, a declarat Kîsa.

  Acesta susține că în localitate au venit să voteze oameni din alte sate, cum ar fi Cazaclia și a denunțat inclusiv acțiuni de huliganism și intimidare a localnicilor.

  „Locuitorii noștri vor să apere mandatul de deputat. Ei vor să-și aleagă propriul lor deputat”, a mai declarat acesta.

   
 • 13:10

  Bașcana Găgăuziei a votat în cadrul alegerilor pentru Adunarea Populară: „Mă aștept ca deputații să se axeze pe dezvoltarea Găgăuziei”

  Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, a votat în cadrul alegerilor pentru Adunarea Populară a Găgăuziei. Aceasta și-a exercitat votul în circumscripția Comrat nr. 1, și a preferat urna mobilă, din cauza imposibilității de a se deplasa la urna de vot. Aceasta, anterior a suferit un accident în urma căreia a fost operată.


  „Trecem prin vremuri dificile. Criza pandemică este dublată de un conflict politic care alimentează pesimismul în societate. În același timp, alegerile sunt mereu o oportunitate pentru a marca începutul unei noi etape – a celei mai bune etape. Adunarea Populară este un organ important al puterii democratice, care este este capabilă să aducă o contribuție majoră la dezvoltarea de mai departe a Autonomiei. Sper că deputații din următoarelea legislatură se vor axa pe construcția și dezvoltarea regiunii. Îndemn pe toți locuitorii Găgăuziei să voteze și să trimită oameni competenți, onești și capaibili în Adunarea regiunii, oameni care vor putea să treacă peste egoismul lor și vor lucra pentru progresul Găgăuziei”, a declarat bașcana, transmite Gagauzinfo.

  Vlah a votat împreună cu mama ei, Natalia Vlah. 

   
 • 12:45
  Până la ora 12:15, au votat puțin peste 13% din alegători

  Până la ora 12:15, au votat puțin peste 13% din alegători

  Până la ora 12:!5, au votat puțin peste 13% din alegători sau 17.782 de persoane. Cea mai înaltă prezență la vot s-a înregistrat în circumscripțiile nr. 24 - Cazaclia, 16 - Cișmichioi, și nr. 12 - Baurci.

   
 • 12:30
  Suspiciuni de transportare organizată a alegătorilor la Chioselia Rusă

  Suspiciuni de transportare organizată a alegătorilor la Chioselia Rusă

  Mai multe mașini din satele alăturate au fost observate în preajma secției de vot, iar unul dintre candidați ar fi fost observat cum conducea alegătorii la secție. Unul dintre aceștia a declarat pentru nokta.md, că și-a schimbat reședința din Chioselia Mare în Chioselia Rusă, în urmă cu un an, dar nu au putut să precizeze de ce a făcut acest lucru.

   
 • 11:52
  Circumscripția Bugeac: Președinta Biroului electoral al secției de votare admite existența unor fraude electorale

  Circumscripția Bugeac: Președinta Biroului electoral al secției de votare admite existența unor fraude electorale

  Președinta Biroului electoral al secției de votare nr. 37 din circumscripția Bugeac, Tatiana Kichuk admite existența unor fraude electorale, după ce în presă au apărut imagini cu un număr mare de persoane prezente în fața sediului instituției.

  Gagauzinfo scrie că niciodată nu a fost observat un asemenea număr mare de alegători, iar potrivit președintei până la ora nouă, 160 dintre aceștia își exercitaseră dreptul la vot, fiind înscriși pe listele de bază iar alți cinci pe cele suplimentare.

  „Au fost încălcări, ei au fotografiat buletinele de vot, în jurul orei 7 și am chemat poliția”, a declarat Kichuk portalului Gagauzinfo.

  La fața locului sunt prezenți polițiști care monitorizează desfășurarea scrutinului.

   
 • 10:04
  Prezența la vot – ora 10:00

  Prezența la vot – ora 10:00

  Datele Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei, arată că la această oră, dreptul la vot și-l exercitaseră deja 3.4% dintre alegători la nivelul întregii autonomii.

  Portalul nokta.md, relatează că au votat  4.051 de alegători, iar cea mai ridicată prezență la vot a fost înregistrată în circumscripțiile 15 – Budjac, 1- Comrat și16 – Cișmichoi.

   
 • 09:00
  Alegeri începute cu scandal în localitatea Bugeac. Suspiciuni de transportare organizată a alegătorilor și fotografiere a buletinelor de vot
  foto: Gagauzinfo.md

  Alegeri începute cu scandal în localitatea Bugeac. Suspiciuni de transportare organizată a alegătorilor și fotografiere a buletinelor de vot

  În localitatea Bugeac, alegerile pentru Adunarea Populară au început cu scandal, după ce candidatul și deputatul de pe circumscripția din care face parte localitatea, Vladimir Kîsa, a declarat că ar exista un caz de transport organizat al alegătorilor. Mai exact, cu puțin timp înainte de deschiderea secției de votare, în jur de 50 de persoane erau deja prezente în fața sediului acesteia.

  Potrivit lui Kîsa, acestea nu locuiesc în Bugeac și sunt înregistrați cu viza de reședință temporară într-o altă circumscripție. Conform portalului Gagauzinfo, care a intervievat o parte din persoanele prezente, majoritatea sunt înregistrate cu viză de reședință temporară în localitatea Bugeac. Majoritatea nu au putut răspunde de ce și-au schimbat vizele, dar au spus că sunt de fapt locuitori ai Comratului, Tomai, Cazaclia și a altor state din regiune.


  Află cine sunt candidații în circumscripția Bugeac aici.

  Au fost înregistrate și cazuri de fotografiere a buletinelor de vot.

   
 • Advertoriale
  Cristina Guțu: „Am slăbit cu 10 kilograme în doar 2 două luni, vezi cum am reușit!”

  Cristina Guțu: „Am slăbit cu 10 kilograme în doar 2 două luni, vezi cum am reușit!”

  Trei reguli cum afacerea ta poate supraviețui concurenței

  Trei reguli cum afacerea ta poate supraviețui concurenței

  Reprezentanți ai Guvernului de la București au vizitat Victoriabank, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova (VIDEO)

  Reprezentanți ai Guvernului de la București au vizitat Victoriabank, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova (VIDEO)

  E un efort pe care nu-l putem face
  singuri, așa că te așteptăm alături de noi
  EMISIUNI
  • Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
   Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
  • Moldova, I am back! | Tatiana Miron, tânăra care a decis să revină din Spania pentru a dezvolta satele din Moldova (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Liderii lumii - sup lupă (VIDEO)
  • Moldova, I am back! | Dumitru și Emanuela Ciuprina, tinerii care au schimbat Bucureștiul pe satul Lunga din Florești (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Paștele - mâncare, tradiție, mister
  Cele mai populare
  • 1
   Au fost publicate noi dovezi care arată cum soldații ruși au executat opt bărbați în Bucea
  • 2
   Interviu cu mama soldatului rus judecat pentru crime de război: Cine poate ucide un om? Vadim nu ar putea (VIDEO)
  • 3
   Ce se întâmplă la Hotelul Național? Chironda zice că a început demolarea, iar Primăria solicită implicarea agențiilor de stat din domeniu
  • 4
   S-a dat ordin să „înceteze apărarea” Mariupolului, spune comandantul uzinei siderurgice Azovstal
  Autentificare
  Ai uitat parola?
  Salvează articolul

  Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

  Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

  Urmărește subiectul

  Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

  Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.