​LIVE. Mitinguri concomitente organizate de Platforma DA și PDM la 13 ianuarie 2015

​Astăzi Platforma civică Demnitate și Adevăr organizează o acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale. Membrii și susținătorii acesteia au fost chemați să vină în PMAN la ora 10.00. Tot astăzi, în centrul Capitalei urmează să aibă loc o altă manifestație, organizată de Partidul Democrat. Evenimentul este preconizat să înceapă la ora 11.00 în Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet.

Usatîi: Pentru mâine se organizează un impeachment

Renato Usatîi susține că după respingerea candidaturii lui Plahotniuc de către președintele Nicolae Timofti, democrații ar organiza acum un impeachment. Liderul PN a făcut aceste declarații în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.

Majoritatea insistă. Îl propun repetat pe Plahotniuc

Într-o declarație semnată de Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Violeta Ivanov și Ion Balan este condamnat gestul președintelui, și cer repetat nominalizarea lui Plahotniuc. Vezi aici detalii. 

ULTIMA ORĂ! Timofti respinge candidatura lui Plahotniuc

Președintele Nicolae Timofti respinge candidatul propus de PD la funcția de prim-ministru. Ce argumente are șeful statului.

VIDEO. „Am venit să văd rudele și Chișinăul”. Ce spun oamenii de la protest

Astăzi, în scuarul TNOB a avut loc un protest unde au participat mii de persoane. Oamenii au scandat: „Vrem un premier democrat” și „Nu vrem anticipate”.

Reportajul VIDEO integral îl puteți urmări AICI:

Lupu: Decizia PD este de a-l propune pe Vlad Plahotniuc în funcția de premier

Liderul PDM, Marian Lupu, a anunțat că decizia Biroului politic al formațiunii pe care o reprezintă a fost să-l propună pe Vlad Plahotniuc în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. „Președdintele Timofti are timp până mâine să ia o decizie”.

VIDEO. Momentul în care Plahotniuc este anunțat ca și candidat la funcția de premier

Maia Sandu reacționează la anunțul de desemnarea a lui Plahotniuc

Maia Sandu pe Facebook: 

„Nominalizarea lui Plahotniuc vine doar să confirme obsesia acestuia de a-și supune ultimul centimetru de libertate din Moldova.

Convingerea mea este că domnului Președinte Nicolae Timofti, care a demonstrat că interesele țării nu sunt subiect de tîrguială și că nicio formă de șantaj și presiune nu va avea efect asupra deciziilor sale, îi revine, din nou, misiunea să salveze viitorul Republicii Moldova de interese josnice care nu au nimic comun cu dorințele oamenilor pentru o viață mai bună și în siguranță aici, acasă”.

​Minitingul organizat de PD s-a încheiat

Manifestația organizată de PDM s-a încheiat. Participanții părăsesc Scuarul TNOB.

VIDEO. Plahotniuc a venit în fața mulțimii

Vlad Plahotniuc a ieșit în fața manifestanților adunați în scuarul TNOB

Protestatarii din PMAN se pornesc spre Președinție

Platorma „DA” a citit o rezoluție prin care a cerut eliberarea structurilor statului de sub influență politică, dar și care susține dizolvarea imediată a actualului parlament și alegeri anticipate. Aceasta a fost votată de protestatarii din PMAN.

În aceste clipe, oamenii se organizează în coloane și merg la Președinție pentru a-i înmâna președintelui rezoluția votată.