Fagura a ales Onfido pentru verificarea identității: „Dezvoltăm o platformă fintech de încredere pentru clienți”

Fagura a ales Onfido pentru verificarea identității: „Dezvoltăm o platformă fintech de încredere pentru clienți”

Fagura, prima platformă de creditare P2P din Moldova a definit de curând un parteneriat cu Onfido, compania globală de autentificare și verificare a identității, pentru a accelera procesul de onboarding al clienților. Parteneriatul va permite utilizatorilor Fagura să se identifice simplu, fără a fi necesară completarea manuală a formularelor de identificare.

Aceasta este o schimbare strategică pentru Fagura, care devine primul client Onfido din Republica Moldova și printre primele companii care implementează identificarea la distanță la nivel național. Soluția Onfido este folosită și de Revolut, cunoscutul start-up britanic.

Soluția tehnică a avut rezultate imediate în testarea BETA. Utilizatorii care au încercat serviciul au reușit să treacă pașii în mai puțin de 5 minute, ceea ce reprezintă o treime din timpul necesar anterior. Fagura se așteaptă la o scădere cu 70% a ratei abandonului în procesul de verificare de către noii vizitatori (clienții care abandonează procesul de identificare din cauza formularelor manuale și a datelor de acces greșite).

Publicitate

Prin integrarea serviciului Onfido de verificare a identității bazat pe inteligență artificială, utilizatorii Fagura se pot înscrie în platformă simplu, făcând o fotografie a actului de identitate (ID) eliberat de autorități și un selfie. Onfido verifică mai întâi dacă ID-ul este autentic, apoi îl potrivește cu fața utilizatorului. Acest lucru ne dă asigurări că persoana care își verifică identitatea este proprietarul legitim al actului și este un om real. Utilizatorii își pot începe călătoria digitală oriunde și oricând, printr-o experiență online simplă și ușor de utilizat, care îndeplinește toate cerințele de reglementare.

„Am ales Onfido pentru că e o soluție sigură de verificare a identității, pentru interfața sa excelentă și nu în ultimul rand datorită portofoliului de clienți de mare calibru precum Revolut sau alte bănci europene. Dezvoltăm o platformă fintech de încredere pentru clienți. Comunitatea Fagura va putea crește mai ușor cu un proces de KYC la distanța unui selfie”.

CEO Fagura.com, Tudor Darie

Autor:

„Suntem încântați să sprijinim viziunea Fagura de creare a unei platforme mai sigure și de încredere care să conecteze investitorii și debitorii”. Modelele noastre de învățare automată (machine learning) se perfecționează continuu în identificarea noilor tendințe de fraudare, ceea ce permite platformei Fagura să integreze mai mulți utilizatori, mai rapid, fără a admite fraude în acest sens. Acest lucru va crește încrederea utilizatorilor și a siguranței online, respectându-se reglementările Know Your Customer (KYC) și Anti-Money Laundering (AML). Cu doar un smartphone și un act de identitate emis de autorități, utilizatorii legitimi pot acum să obțină mai ușor acces la tranzacționare online.”

SVP EMEA la Onfido, Oliver Krebs

Autor:

Despre Onfido

Onfido simplifica identificarea digitală pentru oricine. Compania facilitează accesul la servicii prin verificarea unui act de identitate cu fotografie și comparându-l cu datele biometrice faciale ale persoanei respective,folosind inteligența artificială (AI). Astfel, Onfido oferă o conexiune sigură și nediscriminatorie între companii și clienții acestora fără a compromite experiența, conversia, confidențialitatea sau securitatea datelor.

Recunoscut ca lider global în AI pentru verificarea și autentificarea identității, Onfido este susținut de TPG Growth, Idinvest Partners, Crane Venture Partners, Salesforce Ventures, M12 - fondul de risc Microsoft și alții. Onfido prestează verificări digitale în 195 de țări și peste 2500 de documente.

Pagina web Onfido

Linked in Twitter

Despre Fagura

Fagura este prima companie de creditare P2P din Republica Moldova care se extinde în prezent în România și UE. Fagura conectează creditorii și debitorii în condiții mai bune. Compania s-a specializat în creditare de consum până acum și este pe cale să adauge creditarea pentru afaceri mici în martie. Investitorii de pe platformă generează dobânzi din investiții de peste 10% în timp ce îi ajută pe cei care au nevoie de finanțare.

Fagura vrea să inspire generațiile viitoare spre o prosperitatea financiară globală. Compania are misiunea de a construi prima bancă digitală comunitară pentru millenials și succesorii acestora, unde poți investi și împrumuta, iar pe viitori să faci plăți și să transferi bani instantaneu.

Pagina web Fagura Linked in Twitter

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal