Droguri în valoare de 700 de mii de lei, puse sub sechestru. Nouă persoane reținute pentru comercializarea substanțelor narcotice (VIDEO)

Droguri în valoare de 700 de mii de lei, puse sub sechestru. Nouă persoane reținute pentru comercializarea substanțelor narcotice (VIDEO)

Oamenii legii au reținut opt bărbați și o femeie pentru comercializarea drogurilor pe internet, iar pe drogurile ridicate în sumă de 700.000 lei a fost aplicat sechestru. Urmare a documentării și investigațiilor, a fost stabilit faptul că membrii grupului criminal organizat reținuți în flagrant au vârste cuprinse între 19 și 35 de ani și locuiau temporar în Chișinău.

Femeia activa în calitate de depozitar al drogurilor destinate magazinelor online. Aceasta păstra drogurile într-un apartament închiriat și le transmitea curierilor, la indicația liderului grupării. Ulterior, curierii plasau drogurile în ascunzișuri în toate sectoarele Chișinăului.

În urma perchezițiilor au fost ridicate droguri de diferit tip: marijuana – 700 de grame, mefedronă – 600 de grame, comprimate ecstasy – 60 la număr, cocaină – 64 de grame, PVP (denumită și „sare”) – 30 de grame.

Publicitate

De asemenea, au fost ridicate 15.000 pachețele pentru depozitarea drogurilor, cântare la scară mică, telefoane, cartele bancare, precum și bani, în diferită valută: 18.000 lei; 8.600 euro; 1.000 dolari americani.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprocuratura.generala%2Fposts%2F273054908337655&show_text=true&width=500

 Procurorii PCCOCS le-au formulat învinuirile primilor șase reținuți și au obținut la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana aplicarea arestului preventiv în privința acestora, pentru 30 de  zile. Ulterior, însă, magistrații au satisfăcut parțial solicitarea procurorilor de prelungire a arestului preventiv: trei au rămas în arest preventiv, iar în privința altor trei a fost aplicat arestul la domiciliu.

Prin urmare, ulterior studierii încheierilor judecătorești, procurorii urmează să conteste la Curtea de Apel Chișinău aplicarea arestului la domiciliu, în vederea asigurării caracterului obiectiv al investigațiilor și tragerii la răspundere a tuturor membrilor grupului criminal organizat implicați în circulația ilegală a drogurilor, în scop de înstrăinare.

 Pe parcursul investigațiilor, oamenii legii au deconspirat activitatea altor trei membri ai grupului criminal organizat, care au fost reținuți în ziua de joi. În privința acestora, procurorii PCCOCS de asemenea au solicitat aplicarea arestului preventiv, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care urmează să le examineze.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal