Pentru a fugi din calea bombardamentelor, 6,5 milioane de ucraineni și-au părăsit locuințele, arată datele ONU. Cele mai multe persoane strămutate se adăpostesc la rude sau în locuințe private în subsoluri sau garaje subterane pentru mașini. Adăposturile antiaeriene și stațiile de metrou sunt, de asemenea, un loc de refugiu.
Un număr tot mai mare de persoane se mută în adăposturi colective: clădiri publice, cum ar fi școli, biserici, săli de sport și săli de concerte, unde, pe lângă condițiile de supraaglomerare, se confruntă lipsa de apă și electricitate, iar condițiile sporesc considerabil riscul de transmitere a COVID-19 și de izbucnire a altor boli infecțioase.
Numărul celor care își părăsesc locuințele crește în ritm alert în fiecare zi, în condițiile în care tot mai multe clădiri de locuit sunt distruse în marile orașe.
Estimările Organizației Internaționale pentru Migrație sugerează că Ucraina se îndreaptă rapid, în doar trei săptămâni, spre nivelurile de strămutare cauzate de războiul devastator din Siria, care a alungat aproximativ 13 milioane de persoane din casele lor, atât în țară, cât și în străinătate.
Vezi și aceste știri

Inspectorii de integritate au stabilit amenzi de peste 18.000 de lei și au pornit mai multe cauze contravenționale

Rândurile de camioane la hotarele R. Moldova: De la nicio unitate în vama Cahul-Oancea, la 110 unități la vama Sculeni

Două puncte de trecere a frontierei R. Moldova cu Ucraina și-au sistat temporar activitatea
Advertoriale

Descoperă oferta turistică a Moldovei. A fost lansată campania „Hai la mine Acasă” (VIDEO)

Marșul Alăptării 2022: Alăptarea reprezintă cel mai natural început de viață (VIDEO)
