Procurorii Anticorupție vor contesta decizia de plasare în arest a ex-directorului interimar al SA Drumuri-Cahul

Procurorii Anticorupție vor contesta decizia de plasare în arest a ex-directorului interimar al SA Drumuri-Cahul

Procurorii anticorupție din Oficiul Sud vor contesta cu  decizia de plasare în arest a ex-directorului interimar al SA „Drumuri-Cahul” și unui angajat al acestei întreprinderi, precum și a administratorului unui agent economic.

La 21 martie 2022, magistrații Judecătoriei Cahul, sediul Central au examinat demersurile procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție Oficiul Sud cu privire la aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 de zile în privința ex-directorului interimar al SA „Drumuri-Cahul”, actual consilier municipal în Cahul și unui angajat al SA „Drumuri-Cahul”, precum și administratorului unul agent economic, reținuți pe un termen de 72 de ore, de către procurorii anticorupție, pentru delapidarea averii străine, săvârșită în proporții deosebit de mari.

Prin urmare, în rezultatul examinării demersurilor procurorilor anticorupție, magistrații au decis plasarea celor trei persoane reținute, în arest la domiciliu, pe un termen de 30 de zile.

Publicitate

Procurorii anticorupție consideră decizia instanței de judecată ca fiind neîntemeiată și o vor contesta cu recurs la Curtea de Apel Cahul, în termen de 3 zile.

Amintim că, la 19 martie 2022, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție Oficiul Sud în comun cu ofițerii din cadrul Direcției Generale Teritoriale Sud al Centrului Național Anticorupție Oficiul Sud au efectuat 13 percheziții, în cadrul unei cauze penale pornite în martie 2022, în care sunt vizați ex-directorul interimar al SA „Drumuri-Cahul” și un angajat al acestei întreprinderi, precum și administratorul unui agent economic, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare a averii străine.

În urma efectuării perchezițiilor, procurorii anticorupţie au ridicat telefoanele mobile şi calculatoarele bănuiților, precum şi de la sediul unei întreprinderi private au fost ridicate documente contabile şi mijloace băneşti în sumă de 6.000 de lei şi 710 euro, care urmează a fi analizate prin prisma relevanţei lor în calitate de probe în cadrul cauzei penale instrumentate.

Ex-directorul interimar al SA „Drumuri-Cahul”, mai este vizat şi într-o cauză penală pentru săvârşirea infracţiunii de îmbogăţire ilicită. Referitor la acest caz, procurorii au constatat că, acesta, în perioada anilor 2015 – 2021, activând în diverse funcții publice, fiind subiect al declarării averii şi intereselor personale, prin intermediul unor terți, a deţinut bunuri, valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite.

Prin urmare, referitor la acest caz, procurorii anticorupţie au ridicat şi un automobil de model BMW X7, de care se foloseşte ex-directorul interimar al SA „Drumuri-Cahul”, înregistrat după o companie privată, înscrisă după fratele acestuia.

Astfel, ulterior ridicării automobilului, procurorii anticorupţie urmează să înainteze judecătorului de instrucţie, demers de aplicare a sechestrului, în calitate de măsură asiguratorie pe caz.

Ex-directorul interimar al SA „Drumuri-Cahul” a fost reţinut pe un termen de 72 de ore, în timp ce încerca să părăsească teritoriul Republicii Moldova, la punctul de trecere a frontierei de stat „Cahul (RM) – Oancea (RO).

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal