Directorul Regional OMS pentru Europa: „Este nevoie de un echilibru între oferirea asistenței medicale pentru refugiați, precum și pentru cetățenii R. Moldova” (VIDEO)

Directorul Regional OMS pentru Europa: „Este nevoie de un echilibru între oferirea asistenței medicale pentru refugiați, precum și pentru cetățenii R. Moldova” (VIDEO)

Directorul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Dr. Hans Kluge, susține că OMS a fost întotdeauna alături de Moldova, oferind asistenta în ceea ce privește coordonarea în situația de criză. Pe lângă discuțiile despre ajutorul pentru refugiații din Ucraina, reprezentatul a punctat și despre ajutorul pentru cetățenii Republicii Moldova.

„Noi, împreună cu doamna Nemerenco suntem de aceeași opinie că avem nevoie să găsim un echilibru între oferirea asistenței medicale pentru refugiați, precum și pentru cetățenii Republicii Moldova. Cel de-al doilea obiectiv al misiunii mele în Republica Moldova este de a discuta și de a conveni asupra unui program de consolidare a sistemului de sănătate pentru cetățenii Republicii Moldova”, a punctat Dr. Hans Kluge.

Potrivit lui, cei doi oficiali au convenit asupra necesității de a îmbunătăți calitatea îngrijirii medicale și de a face medicamentele mai accesibile pentru populație și de a asigura accesul la sănătate primară, inclusiv în zonele rurale din Republica Moldova.

Publicitate

Ministra Sănătății a mulțumit oficialului pentru ajutoarele umanitare recepționate.

„Ne-am fi dorit să ne vizitați nu în condițiile de astăzi, ci pe timp de pace, ca să putem creiona împreună planuri comune de modernizare a sistemului de sănătate accesibil pentru toți. (...) Trebuie să recunoaștem că resursele noatre sunt limitate în ajutorul pe care-l oferim refugiaților și ne-am dori ca povara să nu fie resimțită de cetățenii noștri”, a menționat ministra Sănătății.

Ala Nemerenco susține că mulți refugiați aleg să rămână în Republica Moldova pentru a primi asistență medicală din cauza barierelor lingvistice pe care le-ar putea avea în altă țară.

Astfel, peste 1.300 de refugiați din Ucraina au solicitat asistență medicală, dintre care 400 au decis să rămână în Republica Moldova. 90 de pacienți primesc tratamentul împotriva cancerului, iar 100 - proceduri de dializă. 

Directorul Regional OMS pentru Europa, Dr. Hans Kluge întreprinde o vizită la Chișinău. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal