Disciplină, responsabilitate și muncă în echipă. Cum fotbalul ajută la dezvoltarea armonioasă a copiilor

Disciplină, responsabilitate și muncă în echipă. Cum fotbalul ajută la dezvoltarea armonioasă a copiilor

Câți dintre voi nu și-au zdrelit genunchii în copilărie, încercând să marcheze un gol decisiv? Vremurile se schimbă, apar noi și noi dispozitive care captează atenția celor mai mici, însă copiii continuă să iubească și să practice fotbalul. Acum ei au posibilitatea să însușească măiestria acestui sport de la cei mai buni antrenori încă din primii ani de viață.

„Fotbalul dă copiilor posibilitatea să-și dezvolte abilitățile de comunicare, să lucreze în echipă și să lege prietenii. Fotbalul îi ajută, de asemenea, să-și dezvolte personalitatea, acesta fiind și scopul nostru de bază”.

Fondatorul școlii de fotbal Tracia, Nicolai Dambrauscas

Autor:

Publicitate
...

...

Școala are sedii în mai multe sectoare din Chișinău: la Botanica, Ciocana și Telecentru, însă Nicolai spune că nu se vor opri aici. Un rol deosebit de important îl au cei care au grijă ca micii fotbaliști să însușească cât mai bine regulile, să înțeleagă care este comportamentul și valorile unui adevărat sportiv profesionist și cum să bată mingea cât mai bine.

„Planificăm să deschidem sedii și în alte sectoare ale Chișinăului, iar scopul nostru este de a crea o rețea de școli pe tot teritoriul țării pentru a oferi posibilitatea cât mai multor copii să învețe să joace fotbal. „Am pus mereu accent pe alegerea unor antrenori profesioniști. Fiecare dintre antrenorii noștri are studii sportive și pedagogice”.

Fondatorul școlii de fotbal Tracia, Nicolai Dambrauscas

Autor:

...

Sub ghidarea acestor antrenori, jocul iubit de copiii din întreaga lume devine o modalitate eficientă de a le insufla disciplină, responsabilitate, contribuind și la dezvoltarea fizică și mintală armonioasă. Iar ceea ce deosebește școala Tracia de alte școli și cluburi de fotbal este faptul că aici fiecare copil este binevenit, indiferent de cunoștințele sau abilitățile sportive.

„Noi oferim posibilitatea tuturor copiilor, de la cea mai fragedă vârstă, să învețe cum să practice fotbalul la cel mai înalt nivel”, spune fondatorul școlii de fotbal, Nicolai.

Iar pentru a continua să ofere copiilor șansa să devină fotbaliști profesioniști, școala este în căutare de asistenți de antrenor, iar doritorii pot să aplice pentru această poziție aici. Fondatorul școlii consideră că anume datorită experienței pe care copii o pot acumula de mici, aceștia își pot continua drumul în fotbalul profesionist, ajungând în cluburi mari.

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal