„Ponderea sancțiunilor R. Moldova și spre exemplu ale Georgiei împotriva Rusiei nu ar fi foarte mare și nu ar avea impact. Cunoscând cât de puternică este opoziția pro-rusă în țara voastră, cred că tehnic are fi dificil de impus sancțiuni”, a declarat șeful biroului președintelui Ucrainei, Alexei Arestovici, într-un interviu pentru nordnews.
La data de 7 martie, ministrul de Externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, a venit cu un mesaj pe rețelele sociale în care a menționat următoarele:
„Din păcate, până acum nici Georgia, nici Moldova nu au susținut noile sancțiuni ale UE împotriva Rusiei pentru crimele sale de război împotriva Ucrainei. O astfel de poziție nu corespunde relațiilor de parteneriat dintre Ucraina, Georgia și Moldova în cadrul „trio-ului asociat” și ilustrează în mod clar nedorința Tbilisi și Chișinăului de a deveni un contributor real la securitatea în Europa”.
La data de 22 februarie, ministrul de Externe, Nicu Popescu, în declarat în platoul TV8 că Republica Moldova condamnă acțiunile Federației Ruse în Ucraina la nivel verbal și diplomatic, însă, societatea, economia și sistemul energetic sunt prea slabe pentru a impune sancțiuni împotriva Kremlinului.
Șeful diplomației a reiterat că începând cu 2014, când Rusia a anexat Crimea și a demarat conflictul în estul Ucrainei, s-a luat decizia de a nu alinia țara noastră la sancțiuni europene sau americane împotriva Federației Ruse.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.