Președinta Maia Sandu, despre riscurile la adresa țării noastre: R. Moldova este următoarea cea mai afectată economic din cauza acestui război

Președinta Maia Sandu, despre riscurile la adresa țării noastre: R. Moldova este următoarea cea mai afectată economic din cauza acestui război

Președinta R. Moldova, Maia Sandu susține că nu există riscuri militare pentru țara noastră, afirmând că nu există indicii care ar confirma tentative din partea Rusiei de a implica Chișinăul în război. Șefa statului susține că riscurile la adresa Moldovei sunt mai degrabă de ordin economic, afirmând că partenerii externi care au vizitat țara în ultima perioadă, și-au manifestat disponibilitatea de a oferi ajutor financiar.

„Nimeni nu poate afirma cu certitudine ce se poate întâmpla mâine sau poimâine. Noi, în continuare, pledăm pentru pace și sperăm că această pace va fi reinstaurată în Ucraina. În continuare, condamnăm agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei și facem ceea ce putem face în această situație. La baza tuturor deciziilor guvernării stă necesitatea asigurării păcii în R. Moldova și a siguranței cetățenilor. 

Publicitate

Ne facem datoria de buni vecini și îi ajutăm pe cei care încearcă să-și salveze viața, fugind din calea războiului”, a declarat Sandu în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul public de televiziune.

Șefa statului a menționat că a avut o discuție cu președintele Zelenski în urmă cu câteva zile, în care i-a spus ceea ce fac autoritățile de la Chișinău pentru oamenii care vin din Ucraina.

„Secretarul de stat Blinken mi-a confirmat că nu au nici o informație care ar atesta un risc de ordin militar pentru Republica Moldova. Dar avem problema economică. Dincolo de cele două țări implicate în război, Republica Moldova este următoarea cea mai afectată economic din cauza acestui război. Noi și până la acest război aveam multe crize cu care încercam să luptăm, demnitarii străini vin să vadă cu ce ne pot ajuta, pe domeniul energetic, economic. E un semnal de sprijin și este o posibilitate și pentru noi ca acești oameni să ne cunoască”, a spus șefa statului.

Președinta a reiterat faptul că multitudinea de vizite ale oficialilor străini la Chișinău este un semnal că întreaga comunitate internațională susține Republica Moldova.

„Trebuie să ne păstrăm calmul și apreciez faptul că cetățenii R. Moldova au reușit să treacă peste această frică inițială provocată de război, au reușit să meargă mai departe în probleme vieții noastre de zi cu zi și între timp poporul nostru a reușit să demonstreze o solidaritate extraordinară în raport cu refugiații din Ucraina”, a adăugat Sandu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal