Acesta și-a exprimat, de asemenea, speranţa că industria de apărare va reuşi să respecte misiunea de a mări cota de echipament modern care să fie pus la dispoziţia forţelor armate ruse la 70-100 la sută până în 2020, scrie mediafax.ro.
Industria de apărare a Rusiei trebuie să fie o resursă pentru dezvoltarea mai multor industrii şi un motor de inovare în general, a mai spus el.
„Este foarte clar că eficienţa industriei de apărare este cea mai importantă resursă de creştere a întregii economii. În plus, aceasta ar trebui să stabilească direcţiile privind mulţi parametri tehnologici şi de fabricaţie şi rămâne unul dintre motoarele inovaţiei”, a declarat Putin. El a menţionat industrii precum producţia de energie, comunicaţiile sau microelectronica.
„Este important să fie perfecţionate mecanismele parteneriatului public-privat în industrie şi să se extindă cu succes experienţa către companiile private, care oferă părţi sau componente pentru produsele militare”, a precizat Putin.
Decizia preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de suplimentare a capacităţilor nucleare este un gest „provocator” care poate avea consecinţe „destabilizatoare” şi „periculoase”, avertizează secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.
„Abordăm această atitudine provocatoare, acesta este unul dintre motivele pentru care creştem capacitatea de reacţie şi pregătirea forţelor noastre”, a adăugat Stoltenberg.
„Vom reacţiona pentru a ne asigura că NATO va deveni o Alianţă care să furnizeze modalităţi de disuasiune şi apărare a tuturor statelor membre în faţa oricăror ameninţări”, a subliniat Stoltenberg.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.