Potrivit Procuraturii din Străşeni, în iulie 2012, inculpaţii, cunoscând că un bărbat păstrează pentru comercializare bijuterii din aur, l-au atacat în scara blocului în care locuia. Victima a fost lovită, după care i-au sustras toate bijuteriile şi alte bunuri estimate la aproximativ 550 mii lei.

Într-un alt episod, în aceeaşi lună, inculpaţii deţinând informaţia că într-o locuinţă din raionul Străşeni o femeie a adus din Grecia bijuterii din aur şi bani, au pătruns în casă. Purtând cagule pe cap, inculpaţii au atacat stăpânul casei, lovindu-l, după care l-au legat şi au cerut toţi banii şi bijuteriile din aur. Agresorii, însă nu au găsit lucrurile de preţ şi bani, astfel părăsind locul infracţiunii.

În august 2012, inculpaţii, au pătruns într-o gospodărie din raionul Ialoveni, atacându-i pe stăpânii casei cu pumnii şi picioarele, agresorii au cerut bani şi bunuri de preţ. Inculpaţii însă nu şi-au dus intenţiile până la capăt, deoarece au fost speriaţi de câinii victimelor, aceştia părăsind locul infracţiunii.

Pentru comiterea acţiunilor ilegale, inculpaţii au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 10 şi 15 ani închisoare în penitenciar de tip închis, cu încasarea în folosul victimelor a prejudiciului moral în sumă de 80 mii lei. Sentinţa este cu drept de atac.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!