„Noi am luat act de această idee care a venit din partea politicului. Noi suntem pregătiți pentru orice evoluție. Suntem în așteptarea instaurării Guvernului și invitarea misiunii FMI. Un program cu FMI și reînceperea discuțiilor active cu alți parteneri de dezvoltare ne-ar duce la un numitor comun cu privire la o soluție în acest caz”. Astfel a comentat prim-viceguvernatorul BNM, Marin Moloșag, ideea de naționalizare a Băncii de Economii.
Moloșag a mai adăugat că lichidarea BEM ar scuti statul Republica Moldova de anumite cheltuieli în plus.
„Din punct de vedere economic lichidarea ar fi mai ieftină decât naționalizarea. Dar noi vorbim nu doar de aspectul economic. Depinde și de modul în care este făcută naționalizarea. Noi vorbim de statutul unei bănci cum este BEM, vorbim de aspecte multidimensionale”, a mai adăugat prim-viceguvernatorul.
Referindu-se la instituirea supravegherii speciale la alte trei bănci din sistem, funcționarul a precizat că se acordă o atenție sporită structurii acționariatului. Acesta a mai adăugat că cele trei bănci (MAIB, Victoriabank și Moldinconbank) nu mai au plasamente la BEM.
„Situția la băncile administrate și supravegheate special nu s-a schimbat în ultimele luni. Se achită depozite. Mijloace sunt suficiente pentru asta. Băncile sub supraveghere specială activează în mod normal. Urmărim cu atenție situația de la ceste bănci. Avem acces la info zilnic”, a mai adăugat Moloșag.