Minut de reculegere în Parlament, în memoria victimelor războiului din Ucraina. Mențiunile separate ale BCS despre Donbas

Minut de reculegere în Parlament, în memoria victimelor războiului din Ucraina. Mențiunile separate ale BCS despre Donbas

Un minut de reculegere a fost ținut în Parlament, în memoria victimelor războiului din Ucraina, la propunerea președintelui Parlamentului, Igor Grosu, care a venit și cu un mesaj de condoleanțe. 

„Imaginile care au apărut ieri din imaginile Bucea, Irpin și Hostomel, cu sute de civili uciși și lăsați pe străzi sunt groaznice. R. Moldova condamnă cu fermitate masacrul asupra civililor, iar cei responsabili trebuie trași la răspundere. Transmitem sincere condoleanțe familiilor victimelor și poporului ucrainean. Propun să ținem un minut de reculegere, pentru victimele acestui război ilegal și neprovocat, declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei”, a spus Igor Grosu.

O mențiune separată a fost pronunțată de către vicepreședintele Legislativului, deputatul socialiștilor Vlad Batrîncea, care a declarat că socialiștii și comuniștii vor susține minutul de reculegere și pentru toți cei decedați începând cu declanșarea conflictului în Donbas.

Publicitate

„Ucraina și Federația Rusă au un conflict pe parcursul a opt ani de zile. Noi sincer dorim acestor două popoare frățești liniște, pace și armonie. Nu știu cât este de corect, bine este propunerea președintelui Parlamentului să vorbim doare despre 40 de zile, noi vom participa la acest minut de reculegere, dar cu mențiunea că pe parcursul a opt ani de zile sunt victime, onclusiv în Odesa și estul Ucrainei unde au fost bombardate orașe. Ne alăturăm minutului de reculegere cu mențiunea că din partea noastră este pentru toate victimele, civile, militare din ambele țări, din anul 2014 încoace”, a spus Vlad Batrîncea.

Menționăm că, la 4 aprilie, în R. Moldova a fost declarată zi de doliu național în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute, în ultimele 40 de zile, în Ucraina.

Asta după ce, toată comunitatea internațională a rămas șocată de masacrul din orașul Bucea de lângă Kyiv și alte suburbii ale capitalei ucrainene, unde zeci de oameni civili au fost împușcați în ceafă și au fost lăsați să zacă pe străzi, cu ochii legați și cu mâinile legate la spate.

Republica Moldova condamnă cu fermitate aceste crime împotriva umanității, la fel cum condamnă și acest război ilegal și neprovocat, declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, a declarat la 3 aprilie șefa statului, Maia Sandu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal