Dosarul a doi procurori și un medic, trimis în judecată. Ar fi încercat să ascundă un caz de conducere a automobilului în stare de ebrietate

Dosarul a doi procurori și un medic, trimis în judecată. Ar fi încercat să ascundă un caz de conducere a automobilului în stare de ebrietate

La 4 aprilie, Procuratura Anticorupție a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a doi procurori, unul fiind cu funcție de execuție din cadrul Procuraturii raionului Drochia și altul cu funcție de conducere în cadrul Procuraturii raionului Nisporeni. În aceeași cauză penală figurează drept învinuit și un șef de secție din cadrul Spitalului Raional Nisporeni. Cei trei sunt învinuiți de complicitate la pregătirea infracțiunii de amestec în înfăptuirea urmăririi penale cu scopul de a-l scăpa de pedeapsă penală pe unul dintre procurorii vizați, documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Potrivit PA, procurorul din cadrul Procuraturii Drochia mai este învinuit și de săvârșirea infracțiunii de eschivare a conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică, în vederea stabilirii stării de ebrietate și a naturii ei.

Amintim că, la data de 11 decembrie 2021, un procuror din cadrul Procuraturii raionului Drochia a fost implicat într-un accident rutier în timp ce se deplasa pe o stradă din raionul Nisporeni. În cadrul documentării accidentului rutier, din motivul că, asupra procurorului vizat persista bănuiala rezonabilă că a condus mijlocul de transport în stare de ebrietate, acestuia i-au fost colectate probe biologice de sânge.

Publicitate

Ulterior, ca să evite atragerea la răspundere penală, acesta l-ar fi contactat pe procurorul adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Nisporeni, care la rândul său folosindu-se de situația de serviciu și autoritatea sa, l-ar fi determinat pe unul dintre șefii de secție, care era de gardă la acea dată în cadrul IMSP Spitalul raional Nisporeni, să preleveze probe biologice de la o altă persoană și să le înlocuiască cu probele biologice de sânge luate inițial de la procurorul implicat în accidentul rutier.

Informăm că, acțiunile procurorilor vizați, au fost investigate și de către Inspecția procurorilor în cadrul unor anchete disciplinare, prin prisma comiterii unei abateri disciplinare. După finalizarea verificării sesizărilor cu privire la fapta ce poate constitui abatere disciplinară, Inspecția procurorilor a transmis materialele la Colegiul de disciplină și etică din subordinea Consiliului Superior al Procurorilor, unde la moment se află în proces de examinare, nefiind emisă o decizie referitor la cazurile sesizate.

Mai mult ca atât, la demersul Procurorului General interimar, Consiliul Superior al Procurorilor a emis acordul cu privire la suspendarea din funcția a procurorului de la Drochia. Respectiv în privința procurorului de la Nisporeni, Consiliul Superior al Procurorilor, încă nu s-a expus, demersul dat fiind amânat pentru ședința următoare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal