„Retragerea Rusiei din nordul Ucrainei lasă dovezi ale țintirii disproporționate a necombatanților, printre care și prezența gropilor comune, folosirea fatală a ostaticilor ca scuturi umane și minarea infrastructurii civile”, se arată în comunicatul instituției.

Reprezentanții Ministerului britanic al Apărării susține că forțele ruse au folosit dispozitive explozive improvizate pentru „a provoca victime, a scădea moralul și a restricționa libertatea de mișcare a ucrainenilor”, adăugând că acestea au atacat de asemenea „ținte de infrastructură cu risc înalt de vătămare colaterală a civililor”, fiind menționat cazul atacului asupra rezervorului de acid azotic din Rubijne.
Guvernatorul ucrainean al regiunii Lugansk, Serhii Haidai, a susținut că a fost vorba de bombardamente rusești, în timp ce separatiștii pro-ruși au dat vina pe forțele ucrainene pentru accidentul chimic. Informațiile nu au putut fi verificate independent.

În același timp, potrivit buletinului informativ din 10 aprilie, trupele ruse au suferit mari pierderi, fapt pentru care au început a fi recrutați în armata rusă și militari aflați în rezervă din 2012. Serviciile britanice susțin totodată că unele operațiuni de recrutare au loc și în regiunea transnistreană.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.