Centrul a fost deschis cu o lună în urmă și este frecventat zilnic de către cel puțin 25 de copii. Astfel, părinții au ocazia să-și planifice alte activități. La centrul de plasament de la sanatoriu a fost amenajată și prima clasă de studii online pentru copiii refugiați din Ucraina.
În clasă au fost aduse bănci, rechizite școlare și 20 de laptopuri care asigură accesul copiilor la platformele de educație online, astfel ca aceștia să poată continua studiile cu profesorii și colegii lor din Ucraina.
La centrul de plasament deschis în incinta Sanatoriului „Constructorul” se află în prezent 100 de refugiați, dintre care circa 50 sunt copii.
„Centrul a fost vizitat și de către unul din donatorii internaționali, „IsraAID” din Canada, care a adus sute de jucării de colecție la Chișinău și a transmis prin centrul „IsraAID” din România un camion cu jucării în Ucraina”, a declarat pentru AGORA Daniele Pedretti, directorul de Programe, IsraAID Moldova.

Alte centre asemănătoare au fost deschise pentru încă zeci de copii în satul Tudora din Ștefan Vodă, aflat la frontiera cu Ucraina, la centrul „Moldexpo”, la Centrul diasporei ucrainene și la Biblioteca „Lesea Ukrainka” din capitală, care a fost vizitată de soția ambasadorului Ucrainei la Chişinău, Olesea Şevcenko.

Până prezent, în 50 de grădinițe din Chișinău au fost încadrați circa 200 de copii ucraineni. Alți 601 copii au fost înscriși în 49 de gimnazii din municipiu.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.