Podoliak: Moldova îmi place, este o țară simpatică și ar fi putut avea perspective foarte bune datorită amplasării geografice

Podoliak: Moldova îmi place, este o țară simpatică și ar fi putut avea perspective foarte bune datorită amplasării geografice

Consilierul președintelui Ucrainei Mihailo Podoleak a făcut mai multe declarații referitoare la Republica Moldova în cadrul unui interviu oferit jurnaliștilor de la JurnalTV. Oficialul de la Kiev s-a referit la eventuala rezolvare a conflictului transnistrean, sugerând că acest lucru depinde de cum va evolua războiul din Ucraina. 

 „Pentru ca Moldova să obțină rezultate bune este nevoie ca Ucraina să câștige în baza propriilor condiții și să devină centrul unei noi coaliții din care vor face parte statele care vor să securizeze zona și să scape de entități criminale și abcese. (...) Moldova îmi place, este o țară simpatică și ar fi putut avea perspective foarte bune datorită amplasării geografice, a agriculturii. Cred că e o țară care putea fi mult mai bogată, mai efectivă și mai confortabilă pentru viață, dacă nu ar fi existat amestecul Rusiei în anii 90, care a dus la consecințe tragice, precum existența unei enclave criminale”, a subliniat Podoleak. 

Cât despre decizia Republicii Moldova de a nu se alinia sancțiunilor impuse Rusiei de către occident, Podoleak a declarat că înțelege această poziție. 

Publicitate

 „Avem încredere în Moldova, dar înțelegem situația sa complicată. Vorbim de politica internă, Moldova are propriul conflict nerezolvat, foarte complicat - Transnistria. Bineînțeles că Moldova acționează în funcție de resursele de care dispune, de dependența față de resursele energetice. Înțelegem că Moldova face alegerea care va fi pentru ea una optimală. Da, noi ne-am dori ca țările să fie mai dure în susținerea unei politici unice de sancționare a Rusiei. În general, ne-am dori ca sancțiunile să fie mult mai voluminoase, mai distrugătoare, pentru că asta va reduce nu neapărat durata războiului, dar pierderile de vieți omenești” a declarat consilierul președintelui Ucrainei. 

Anterior, consilierului lui Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina a evaluat toate riscurile de securitate din regiunile instabile, inclusiv Transnistria. Consilierul a mai menționat că Volodimir Zelenski și Maia Sandu sunt într-o comunicare continuă și activă. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal