„Considerăm pe deplin îndreptățite cerințele formulate de către participanții la protest în scopul asigurării drepturilor fiecărui elev și eleve la un mediu educațional protectiv și incluziv, bazat pe respectarea demnității umane și a drepturilor omului.
Înțelegem nevoia și așteptările întemeiate ale societății a unor schimbări imediate pentru eliminarea cazurilor de bullying și discriminare. În același timp, constatăm că conștientizarea de către angajați și elevi/eleve a stereotipurilor și convingerilor limitative, precum și schimbarea comportamentului care derivă din acestea este un proces de durată, sensibil și complex”, notează MEC.
Ministerul dă asigurări că periodic organizează acțiuni de formare a managerilor din instituțiile de învățământ privind respectarea cadrului legal referitor la protecția copilului.
MEC face referire la introducerea în Codul educației a noțiunii de bullying și a principiului nonviolenței și susține că odată ce prevederile vor intra în vigoare, acestea vor constitui un temei juridic pentru aprobarea Metodologiei de prevenire și combatere a bullyingului. Mai mult, proiectul Metodologiei este elaborat cu concursul specialiștilor în pedagogie și psihologie și va fi supus consultărilor publice pentru îmbunătățirea acestuia.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.