O adolescentă ar fi fost exploatată sexual de propria mamă și tatăl vitreg. Învinuiții au fost reținuți

O adolescentă ar fi fost exploatată sexual de propria mamă și tatăl vitreg. Învinuiții au fost reținuți

O adolescentă de 15 ani ar fi fost exploatată sexual de către tatăl său vitreg și cumătrul acestuia. În schimbul relațiilor, părinții fetei ar fi primit de la bărbat recompense bănești, precum și dreptul să se plimbe cu mașina acestuia. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane l-au reținut pe tatăl vitreg  și pe abuzator. 

Potrivit Procuraturii Generale, faptele au avut loc în 2021, într-un sat din nordul Moldovei. Atunci, părinții și-au dat acordul ca bărbatul să adăpostească periodic adolescenta la el acasă, unde aceasta a fost sistematic exploatată sexual. În schimb, părinții au primit de la bărbat recompense bănești, precum și dreptul să se plimbe cu mașina acestuia.

Înțelegerea ar fi avut loc în prezența fratelui mai mic al victimei, care atunci avea vârsta de 11 ani. Mai mult, potrivit materialului dosarului, tatăl vitreg a comis acțiuni cu caracter pervers față de fiică – manifestate atât prin discuții cu caracter sexual și atingeri în zone intime.

Publicitate

„Ca să pună capăt abuzului la care era supusă, adolescenta a evadat de acasă și a comunicat la subiect cu autoritățile. Urmare a examinării informațiilor operative, oamenii legii au descins cu percheziții și i-au reținut pe cei doi bărbați, iar la solicitarea procurorului PCCOCS în privința acestora a fost aplicat arestul preventiv”, se arată în comunicat

Ulterior, mama adolescentei și o rudă a tatălui vitreg ar fi încercat să o influențeze pentru ca aceasta să depună declarații mincinoase despre abuzul la care a fost supusă. Prin urmare, în privința mamei cu vârsta de 33 de ani se adaugă și acest capăt de acuzare; iar ruda a fost investigată doar pentru această faptă.

Adolescenta a fost plasată în Centrul de plasament a victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane, unde  a beneficiat de consiliere psihologică și medicală.

Ulterior terminării urmăririi penale, procurorii PCCOCS au trimis în judecată dosarul de învinuire a tatălui vitreg și al abuzatorului, precum și al mamei și a rudei.

Potrivit legii, traficul de copii se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 15 la 20 ani sau cu detențiune pe viață. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal