Reșetnicov revine în Penitenciarul nr. 13. Medicul curant riscă să fie cercetat penal

Reșetnicov revine în Penitenciarul nr. 13. Medicul curant riscă să fie cercetat penal

Fostul deputat transfug și judecător al Curții Constituționale, Artur Reșetnicov, revine în Penitenciarul nr. 13, acolo unde își va executa mandatul de arest eliberat săptămâna trecută de Curtea de Apel Chișinău pentru 30 de zile. Mai mult, medicul curant al acestuia riscă să fie cercetat penal, întrucât diagnoza pusă de către acesta, nu ar corespunde realității, scrie Anticorupție.md.

Reşetnicov a fost escortat din secţia chirurgie facială a Spitalului de Urgenţă, unde a fost internat săptămâna trecută cu o vânătaie la ochi, de mascaţii CNA şi procurorul anticorupţie, Petru Iarmaliuc, în prezenţa avocatului Vladimir Moşneaga.

Publicitate

Procurorii au încercat să-l transfere pe fostul deputat în penitenciar încă săptămâna trecută, după pronunţarea Curţii de Apel, însă medicii s-au opus pe motiv că Reşetnicov are o traumă serioasă şi necesită spitalizare.

A doua zi, procurorii au emis o ordonanţă privind efectuarea unei expertize în care medicii legişti urmau să stabilească dacă trauma primită de Reşetnicov corespunde diagnozei din documentele medicale perfectate la Spitalul de Urgenţă, dacă astfel de traume necesită spitalizare, conform protocoalelor elaborate de Ministerul Sănătăţii, şi dacă trauma nu permite plasarea persoanei în arest preventiv.

Portalul de știri anticorupție.md scrie că experţii au constatat că diagnoza pusă de medicii de la Spitalul de Urgenţă nu corespunde realităţii. Astfel, medicul care a semnat documentele medicale şi l-a internat pe Reşetnicov în spital riscă să fie cercetat penal.

Instanţa de apel a anulat, miercuri, decizia Judecătoriei Chişinău, prin care Artur Reşetnicov a fost plasat în arest la domiciliu şi a eliberat pe numele fostului deputat mandat de arestare în Penitenciarul nr. 13.

După pronunţarea deciziei, procurorii şi ofiţerii CNA au mers la Spitalul de Urgenţă pentru a-l aresta pe Reşetnicov, însă avocaţii şi medicii s-au opus. Reșetnicov s-ar fi ales cu un traumatism cranio-cerebral acut închis și cu traumatism cranio-facial deschis după ce la 8 aprilie, fiind în arest la domiciliu, ar fi căzut. Avocaţii lui Reşetnicov au arătat jurnaliştilor de la Anticorupţie.md o fotografie în care fostul deputat apare cu o vânătaie la ochiul stâng.

Menționăm că la 18 februarie, pe lângă dosarul pornit pentru îmbogățire ilicită, procurorii au deschis o cauză penală pentru coruperea altor parlamentari, pentru a-i determina să părăsească fracțiunea parlamentară din care făceau parte. În acest dosar mai sunt vizați ex-parlamentarii Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov, Violeta Ivanov și Anatolie Zagorodnîi.

Miercuri, 30 martie, Procuratura Anticorupție a anunțat despre aplicarea sechestrelor de aproximativ șapte milioane de lei în dosarul celor 13 ex-deputați transfugi, acțiunea fiind realizată în comun cu Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) în perioada februarie-martie 2022.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal