Bulgaria își îndeamnă cetățenii să se abțină de la călătoriile în Republica Moldova. Explicația MAE

Bulgaria își îndeamnă cetățenii să se abțină de la călătoriile în Republica Moldova. Explicația MAE

Autoritățile de la Sofia fac apel la cetățenii bulgari să se abțină de la călătoriile în Republica Moldova. De asemenea, persoanele cu cetățenie bulgară, care deja sunt pe teritoriul țării noastre sunt îndemnate să părăsească Republica Moldova. 

„Având în vedere situația complicată din și în jurul Republicii Moldova, facem apel la compatrioții noștri să se abțină de la orice călătorie în țară. Invităm cetățenii bulgari care se află pe teritoriul Republicii Moldova să ia măsuri pentru a părăsi țara cu vehiculele disponibile în prezent”, se arată într-un comunicat al autorităților de la Sofia.

Îndemnul a fost însoțit de date și adrese la care se pot adresa cetățenii bulgari.

Publicitate

Îngrijorare vine în contextul ultimelor evenimente care au loc în stânga Nistrului.

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău explică situația și menționează că anunțul difuzat de către Centrul de criză al MAE bulgar face parte din protocolul de siguranță al acestei țări că urmare a înregistrării recente a incidentelor din regiunea transnistreană a țării noastre.

Actualizarea avertismentelor de călătorie este o practică frecvent întâlnită iar evaluarea oportunității atribuirii nivelurilor de alertă este stabilită în baza criteriilor naționale distincte.

Amintim că, așa-zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a convocat Consiliul Suprem de Securitate al regiunii și a anunțat instituirea cod roșu de pericol de terorism în regiune, confirmând că au avut loc trei astfel de incidente în ultima perioadă.

Mai devreme, luni, 25 aprilie, a avut loc o explozie la sediul așa-ziselor servicii de securitate de la Tiraspol. Ulterior, reprezentanții Biroului politici de reintegrare au declarat că persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra instituției, cu scopul de a fi create pretexte pentru tensionarea situației de securitate din regiune.

La fel, se confirmă un atac asupra unității militare de lângă satul Parkani.

La 26 aprilie, la ora 13:00, președinta R. Moldova, Maia Sadu a convocat Consiliul Suprem de Securitate, fiind recomandate mai multe măsuri pentru asigurarea securității țării.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal