În mai, integrăm UE în AGORA. Dedicăm ultima lună a primăverii materialelor despre Europa

În mai, integrăm UE în AGORA. Dedicăm ultima lună a primăverii materialelor despre Europa

La începutul anului 2022, la AGORA ne-am propus să vă oferim și mai mult conținut calitativ de autor. Ne-am lărgit echipa de contributori, am publicat editoriale, analize și articole de opinie, iar la fiecare ședință de redacție miroase a creier ars în încercarea de a veni cu subiecte interesante care să meargă dincolo de știri. În acest an ne-am propus să dedicăm fiecare lună din an unei teme mari pe care să o dezghiocăm în mai multe subiecte de autor, însă războiul a schimbat narativul și prioritățile redacției. În luna mai, simțim că suntem gata să venim cu materiale care vor fi dedicate integrării Republicii Moldova în UE. 

Avem și două prilejuri: Ziua Europei, celebrată pe 9 mai, odată cu Ziua victoriei asupra fascismului, dar și cererea de aderare la UE depusă de țara noastră. 

Asta înseamnă că, pe lângă alte articole de actualitate, pe lângă materialele de autor și proiectele în derulare, jurnaliștii noștri vor pregăti o serie de publicații, în care vom reflecta drumul pe care l-a parcurs țara noastră spre Europa (cu toate urcușurile și poticnirile), dar și calea care mai urmează să o parcurgem pentru a deveni membri ai comunității. 

Publicitate

Vom publica materiale din care veți afla despre lucrurile pe le-a făcut UE pentru Moldova fără ca țara noastră să fie parte a Uniunii; ce condiții trebuie să întrunească Moldova ca să devină o țară membră; cum ajung la noi banii din UE și de ce uneori nu putem asimila toate fondurile care ni se propun; cum este „construită” și cum funcționează Uniunea Europeană; cum s-a schimbat opinia moldovenilor cu privire la integrarea în UE și multe altele.

De asemenea, vom pregăti interviuri-surpriză și alte materiale, despre care veți afla în momentul în care se vor „coace”. 

Proiectele noastre de autor  - „Moldova, I am back”, „EconomClass”, „Copiii știu mai bine” - dar și materialele exclusive sau cele de opinie de asemenea vor aborda această temă. 

Dacă ai o idee de material care s-ar înscrie la tema lunii, nu ezita să ne scrii pe [email protected]

Abonamente AGORA

Acum ca niciodată jurnaliștii AGORA analizează orice sursă de informație, o verifică și decid să publice doar noutăți și materiale care corespund adevărului. A devenit și mai complicat, dar nu imposibil să distingem realitățile din fluxul informațional și să ținem piept, informându-vă corect. E misiunea noastră să rămânem independenți, dar o putem face inclusiv cu efortul vostru, al cititorilor. Mai jos sunt tipurile de abonamente disponibile, vom aprecia susținerea voastră.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal