„E de înțeles pe undeva această insistență, pe undeva au fost și unele reacții mai emotive, e de înțeles în situația în care se află prietenii noștri de la Kiev. Noi însă am spus clar și vom repeta: Republica Moldova nu își permite să fie atrasă în acest conflict, iar acele MIG-uri, de fapt, nu știu dacă mai pot fi numite aparate de zbor, pentru că, efectiv, nu pot zbura. Sunt un morman de fier vechi”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi.
Totodată, oficialul a subliniat că Moldova a ajutat Ucraina prin alte modalități.
„Probabil, prietenii noștri ucraineni ar avea nevoie de anumite piese din acele aparate, dar atât timp cât există disponibilitatea multor parteneri străini să le ofere aparate de zbor funcționale, chiar mai bune decât cele prin care cresc copacii la Mărculești, raționamentul cost-beneficiu nu are sens, atâta timp cât Moldova ajută cât poate și, de fapt, mult mai mult decât am avea capacitatea”, a declarat Mihai Popșoi.
Amintim că președintele Radei Supreme din Ucraina, Ruslan Stefanciuk, a adresat o solicitare directă președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, în timpul unei vizite întreprinse de către acesta în țara vecină. Stefanciuk a cerut cele șase avioane MIG-29 din dotarea țării noastre. Solicitarea a fost refuzată de șefului Legislativului de la Chișinău, întrucât potrivit statutului de neutralitate al țării, Republica Moldova nu poate detașa echipament militar în alte state.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.