Coordonatorul de criză al ONU: Bombardarea școlii din Lugansk este o „reamintire clară a cruzimii acestui război”

Coordonatorul de criză al ONU: Bombardarea școlii din Lugansk este o „reamintire clară a cruzimii acestui război”

Coordonatorul de criză pentru Ucraina al Națiunilor Unite și secretarul general adjunct al ONU, Amin Awad, a răspuns la atacul asupra unei școli care servește drept adăpost în Lugansk, declarând că incidentul este „încă o reamintire crudă a cruzimii acestui război”. 

„Civilii și infrastructura civilă trebuie cruțate în timp de război; aceste obligații conform dreptului internațional umanitar nu sunt negociabile”, a spus Awad.

...

Publicitate

„Cu cât căutăm mai devreme un sfârșit pașnic al războiului, cu atât mai bine pentru oamenii de aici, în Ucraina și de pretutindeni în lume.”

Și UNICEF condamnă cu fermitate încă un nou atac asupra unei școli din Ucraina, pe fondul unor informații potrivit cărora civili, inclusiv copii, s-au adăpostit în buncărul școlii.

Declarațiile au fost făcute de către directoarea executivă a UNICEF, Catherine Russell, într-o declarație duminică.

„Nu știm câți copii ar fi putut fi uciși sau răniți în bombardamentul raportat, dar ne temem că acest atac tocmai s-a adăugat la sutele de copii care și-au pierdut deja viața în acest război”, a declarat ea.

...

...

Amintim că, 60 de persoane ar fi murit după ce o școală în care se refugiau a fost bombardată de ruși în regiunea Lugansk din estul Ucrainei, a declarat duminică guvernatorul regional Serghei Gaidai. Informația a fost confirmată și de președintele Ucrainei Volodimir Zelenski.

...

„Incendiul a fost stins după aproape patru ore, apoi au fost curățate dărâmăturile și, din păcate, au fost găsite cadavrele a două persoane”, a declarat Gaidai.

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfX0%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1523203255291244545&lang=ro&origin=https%3A%2F%2Fwww.hotnews.ro%2Fstiri-razboi_ucraina-25542860-foto-video-aproximativ-60-oameni-dati-disparuti-sub-daramaturile-unui-adapost-bombardat-russi-guvernator-cel-mai-probabil-sunt-morti.htm&sessionId=7b01996b3d226999eb8e85d676802ce9425e66e0&theme=light&widgetsVersion=c8fe9736dd6fb%3A1649830956492&width=550px

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal