EU Tech Days în Cahul, în contextul celebrării Zilei Europei (VIDEO)

EU Tech Days în Cahul, în contextul celebrării Zilei Europei (VIDEO)

EU4Moldova:Startup City Cahul”, proiect implementat de ATIC, s-a angajat să promoveze tehnologiile și inovațiile, pentru a schimba lucrurile spre bine și a aduce progresul mai aproape de oameni. Iată de ce, alături de Primăria Municipiului Cahul și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, inițiativa va marca în acest an Ziua Europei printr-o serie de evenimente menite să conecteze comunitățile la tehnologiile informaționale – „EU Tech Days”.

În premieră, pe 24 mai, la Cahul va fi organizat EdTech Conference, un eveniment care va aduna pe aceeași scenă experți naționali și de peste hotare, care vor pune în discuție trendurile globale de inovare și de transformare a educației din țară! Despre digitalizarea instituțiilor educaționale, noile metologii de predare pentru pregătirea viitorilor specialiști, dar și programe educaționale am vorbit cu Tatiana Alexeev, manageră de proiect „Tekwill în Fiecare Școală”.

Care sunt subiectele de pe agenda de discuții și ce activități vor avea loc în cadrul acestei conferințe?

Publicitate

„Pentru o zi la Cahul vom aduce inovațiile în pedagogie, în educație și în IT. Invităm cadrele didactice și cadrele manageriale din instituțiile de învățământ general din țară, să vină și să participe în sesiuni interactive, la expoziția care este pregătită pentru ei, dar vom avea și paneluri de discuție. Tot atunci vom anunța un șir de inițiative, și vom anunța câștigătorii și beneficiarii „Tekwill în fiecare școală”. La acest eveniment vor participa experți în educație locali și internaționali. Pe lângă asta noi vom facilita transportul doritorilor la eveniment.”

Cine sunt invitații evenimentului? Din câte cunoaștem, avem specialiști din țară, cât și de peste hotare, care lucrează la companii internaționale precum Intel, Microsoft, Adobe etc. Despre ce vor vorbi în fața publicului?

„În cadrul conferinței o să avem doi experți internaționali la un panel de discuție. Expertul de la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, va prezenta un raport lansat recent despre „competențele viitorului care trebuie dezvoltate în tânăra generație până în anul 2030”.

Un alt expert este de la compania Intel, care va veni cu o prezentare despre importanța componentei de inteligență artificială pentru tineri, și cum asta va influența piața muncii. Tot aici o să fie prezenți și reprezentanți din cadrul Ministerului Educației și a echipei ATIC.”

Alte subiecte ce au fost discutate, vedeți în video de mai jos:

Evenimentele organizate în cadrul „EU Tech Days” sunt parte a proiectului „EU4Moldova:Startup City Cahul”, implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene, în parteneriat cu ATIC.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal