
Una dintre angajatele ISU București, condamnată la închisoare în dosarul Colectiv, reținută în R. Moldova
O fostă angajată a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, condamnată la 8 ani și 8 luni de închisoare în dosarul incendiului de la clubul Colectiv, din România, a fost reținută în R. Moldova. Femeia este originară din țara noastră și a fost dată în urmărire generală, notează digi24.ro.
・
Antonina Radu, de 43 de ani, pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, fusese dată în urmărire generală după ce polițiștii nu au găsit-o la domiciliu. Oamenii legii aveau mandatul de executare a pedepsei în dosarul Colectiv.
„În urma cooperării polițienești internaționale, între Poliția Română și autoritățile din Republica Moldova, la data de 13 mai 2022, femeia, de 43 de ani, condamnată prin hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, a fost localizată, în Republica Moldova”, a anunțat Poliția Română.
Sursele media din țara vecină scriu că pompierii ISU Antonina Radu și George Petrică Matei au primit joi o condamnare definitivă la opt ani si opt luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurparea funcției în dosarul Colectiv. În 2015, aceștia erau ofițeri-inspectori de prevenire cu gradul de căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov.
Amintim că Judecătorii Curții de Apel Bucureşti au pronunțat joi decizia finală în cazul dosarului Colectiv, după șase ani de procese.
Fostul primar Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Cea mai mare pedeapsă - 11 ani și 8 luni a primit unul dintre patronii clubului, Alin George Anastasescu. Ceilalți doi patroni au fost condamnați la opt ani de închisoare – Paul Gancea și șase ani și patru luni – Costin Mincu.
Pirotehniștii Zaharia Viorel și Marian Moise vor avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de șase ani și 10 luni.
Cristian Niță, director al firmei de artificii, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de trei ani.
Totodată, instanța a decis achitarea pentru Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior și Ramona Sandra Moţoc, referent superior.Volume 90%