Zdob şi Zdub cu frații Advahov luptă la Eurovision 2022 pentru un loc de frunte alături de alte 24 de țări. UPDATE: Victorie pentru Ucraina și locul șapte R. Moldova(LIVE)

Zdob şi Zdub cu frații Advahov luptă la Eurovision 2022 pentru un loc de frunte alături de alte 24 de țări. UPDATE: Victorie pentru Ucraina și locul șapte R. Moldova(LIVE)

Interpreții din R. Moldova luptă pentru un loc de frunte în finala concursului muzical Eurovision Song Contest – 2022. Pe scena de la Torino, Italia, în seara zilei de 14 mai vor urca 25 de țări. Iar R. Moldova este reprezentată de Zdob şi Zdub cu Advahov Brothers, cu piesa Trenulețul.

UPDATE: Victoria, la Eurovision 2022, revine formației din Ucraina! Interpreții din R. Moldova au acumulat 239 de puncte din partea publicului din Europa. Este unul dintre cele mai mari punctaje acumulat prin vot. Astfel, totalul punctajului ajunge la 253 de puncte. Prin urmare, Zdob şi Zdub și Frații Advahov, cu piesa Trenulețul, la Eurovision 2022, se clasează pe locul 7 printre 25 de țări participante.

...

Publicitate

UPDATE: După votul juriului din 40 de țări, locurile de frunte sunt împărțite de Marea Britanie, Suedia, Spania, Ucraina și Portugalia. Iar R. Moldova a obținut doar 14 puncte. Nici juriul din Ucraina, nici cel din România nu a acordat niciun punct evoluției R. Moldova. Iar cele 12 puncte din partea țării noastre au mers spre Ucraina.

...

UPDATE: Reprezentanții R. Moldova au aprins spiritele în sala de la Torino. Publicul i-a susținut pe Zdob şi Zdub cu Frații Advahov pe tot parcursul interpretării. Cei din țara noastră a urcat pe scenă sub numărul 19.

...

...

UPDATE: Ucraina a lansat un mesaj de pe scena de la Eurovision. Pe finalul melodiei, interpretul din Orchestra Kalush a îndemnat milioanele ce urmăresc concursul să salveze Mariupolul și Azovstal.

Ucraina a fost susținută și de alți participanți. Concurentele din Islanda au cerut „Pace pentru Ucraina”. Interpretele au purtat bicolorul țării pe mână și chitară.

...

...

Știrea inițială: Urmăriți concursul live aici:

R. Moldova va urca pe scenă sub numărul 19.

...

Evoluția formației Zdob și Zdub alături de frații Advahov la prima semifinală din cadrul concursului muzical Eurovision, la Torino, a declanșat un val de aplauze în public. Reprezentanții R. Moldova au ridicat în picioare spectatorii cu melodia „Trenulețul”. În cele din urmă R. Moldova a fost admisă în finala Eurovision.Amintim că cea de-a 66-a ediție a Concursului Internațional de muzică „Eurovision Song Contest – 2022” se desfășura în perioada 10 – 14 mai 2022, la Torino, după ce Italia a câștigat etapa de anul trecut.

Republica Moldova participă la această competiție din anul 2005, prima piesă aparținând tot formației „Zdob și Zdub”, care a obținut atunci locul șase, cu piesa „Bunica bate toba”. În 2011, Zdob și Zdub a reprezentat din nou țara la Eurovision cu piesa „So Lucky”, plasându-se de această dată pe locul al 12-lea în concurs.

Cea mai bună prestație a Republicii Moldova la Eurovision a avut loc în anul 2017, când formația Sunstroke Project, a obținut locul trei în finală, cu piesa Hey Mamma.

Până în prezent, țara noastră a fost reprezentată la această competiție de Natalia Gordienko, Natalia Barbu, Geta Burlacu, Nelly Ciobanu, Olia Tira, Pașa Parfeni, Aliona Moon, Cristina Scarlat, Eduard Romanyuta și Lidia Isac.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal