Fetița care a decedat în parcul „Alunelul” a avut o traumă deschisă la craniu. Șeful de la sănătate din Chișinău oferă detalii despre intervenția medicilor

Fetița care a decedat în parcul „Alunelul” a avut o traumă deschisă la craniu. Șeful de la sănătate din Chișinău oferă detalii despre intervenția medicilor

Fetița de un an care a decedat sâmbătă în parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani al capitalei, după ce peste căruciorul în care se afla a căzut o buturugă, a avut o traumă deschisă la craniu. Despre aceasta a anunțat șeful Direcției sănătate, din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlca, în cadrul ședinței serviciilor municipale din 16 mai. 

„Ambulanța a preluat copilul și l-a direcționat la cel mai apropiat spital din municipiu, unde a ajuns la ora 11:55 de minute, sâmbătă, 14 mai. Este vorba despre o fetiță născută la 12 martie 2021”, a declarat Boris Gîlca.

Șeful de la sănătate a spus că fetița a fost redirecționată în sala de reanimare a Spitalului Clinic Municipal de Copii Nr. 1, unde echipa de medici a executat toate procedurile de resuscitare.

Publicitate

„Cazul a fost de o mare responsabilitate și am solicitat și reanimobilul într-o eventuală transportare a copilului într-o secție specializată de neurochirurgie. Cu regret, copilul nu a răspuns la acțiunile aplicate conform procedurii, fiind stabilit decesul”, a precizat Boris Gîlca.

Menționăm că în urma decesului fetiței în parcul „Alunelul”, Procuratura Chișinău a pornit un dosar penal pentru neglijență în serviciu. Primăria Chișinău a inițiat o anchetă internă, iar primele rezultate ar trebui să apară până miercuri.

Pe durata desfășurării investigațiilor, directorul întreprinderii municipale „Spații Verzi”, Serghei Carp, va fi suspendat din funcție.

Societatea civilă acuză autoritățile municipale de incompetență, corupție și iresponsabilitate. Astfel, luni se va desfășura un protest în fața Primăriei Chișinău.

În acest weekend, edilul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că toate evenimentele culturale planificate pentru duminică au fost anulate.

Cu referire la decesul copilului, primarul a transmis aceleași informații care au fost distribuite sâmbătă de către municipalitate, într-un comunicat de presă și anume că ar fi solicitat de la Agenția Mediului permisiune pentru curățarea și defrișarea a 170 de arbori, dar ar fi primit acord pentru mai puțini copaci.

De partea cealaltă, Agenția de Mediu susține că arborele care a căzut nu se regăsește în lista arborilor propuși spre autorizare pentru curățare înaintată de cei de la întreprinderea municipală „Spații Verzi”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal