Ultima oră! Procurorul general interimar a cerut ridicarea imunității deputaților Ilan Șor și Marina Tauber

Ultima oră! Procurorul general interimar a cerut ridicarea imunității deputaților Ilan Șor și Marina Tauber

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a adresat două cereri către deputații din Parlamnetul R. Moldova, prin care solicită ridicarea imunității deputatului Ilan Șor și colegei de partid a acestuia, Marina Tauber. 

Se solicită ridicarea imunității parlamentare a deputaților Ilan Șor și Marina Tauber, încuviințarea ridicării imunității în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală al deputatului Ilan Șor și deputatei Marina Tauber pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzută la articolul 190, aliniatul cinci, Codul penal.

La fel, se solicitată repetat ridicarea imunității parlamentare a celor di deputați. De această dată, pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 243, aliniatul trei, litera A și B din Codul penal.

Publicitate

Menționăm că articolul 190, aliniatul cinci, se referă la „Escrocherie săvârșite în proporții deosebit de mari”. Faptele se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Iar articolul 243, aliniatul trei, litera „a” și „b” se referă la „Spălarea banilor”, săvârșită : a) de un grup criminal organizat sau de o organizație criminală; b) în proporții deosebit de mari. Faptele se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 13000 la 16000 de unități convenționale sau cu lichidarea persoanei juridice.

AGORA amintește că, în decembrie 2021, procurorul general s-a adresat la fel în parlament cu solicitarea ridicării imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor. Escrocherie, spălare de bani, fals în declarații, delapidarea averii străine și abuz de putere. Sunt acuzațiile care i se aduceau.

Ilan Șor a fost reținut în mai 2015, iar doi ani mai târziu a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani. Pedeapsa va intra însă în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Ilan Șor se declară nevinovat, acesta a părăsit Republica Moldova în iunie 2019.

La fel, precizăm că la alegerile parlamentare din această vară, Ilan Șor s-a ales cu un nou mandat de deputat, pe lista fracțiunii Partidului Șor.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal