Interviu cu bărbatul care și-a pierdut familia într-un atac cu rachete în Odesa: Singurul meu sentiment este ura

Interviu cu bărbatul care și-a pierdut familia într-un atac cu rachete în Odesa: Singurul meu sentiment este ura

Iuri Glodan este bărbatul care și-a pierdut soția, fiica de doar trei luni și soacra în urma unui atac cu rachete asupra orașului Odesa în ziua de Paști. Acum el încearcă să-și continue viața, deși sensul a fost pierdut odată cu moartea familiei lui, menționează Iuri. La o lună de la tragicul eveniment, bărbatul spune că unicul lui sentiment acum este ura, scrie CNN

„Familia mea este întreaga mea viață, într-adevăr. Am trăit de dragul lor. Când a apărut copilul, am înțeles un sens al vieții. De îndată ce mă trezeam dimineața, înțelegeam pentru cine voi lucra în fiecare zi. Fiecare acțiune, fiecare act a fost motivat de familia mea. Acum este foarte greu”, mărturisește Iuri.

Bărbatul își amintește că în acea zi se întorcea de la magazin cu mâncare și dulciuri de Paște, când a auzit atacul care i-a distrus familia.

Publicitate

„Am auzit o explozie. Am simțit imediat în inima mea că s-a întâmplat ceva. Am încercat să-mi sun imediat soția. Rețeaua ei de telefonie mobilă era deja ruptă", a spus el.

Serviciile de urgență s-au îndreptat către clădirea în ruină, dar bărbatul a încercat să-și salveze familia singur.

„Am trecut peste cordonul poliției și am ajuns la etajul al patrulea, unde era apartamentul meu. Când am ajuns acolo, mi-a fost greu să-mi dau seama la ce mă uitam, o cameră... se vărsase apă peste tot. Era foc, fum, bucăți de metal rupte de jur împrejur. Toate aparatele arătau ca o folie de aluminiu mototolită”, își amintește Iuri.

Salvatorii s-au alăturat și au reușit să găsească cadavrul soacrei lui Glodan, iar apoi pe soția acestuia, Valeria, medic veterinar. Apoi a fost o alertă că clădirea s-ar putea prăbuși și li s-a ordonat să plece. Salvatorii au reușit să scoată cele două cadavre din ruine, dar nu au găsit fetița.

„Am strigat încontinuu: „Mai este un copil acolo sus! Ai găsit copilul sau nu?”.

Și atunci temerile i s-au confirmat. Sub mai multe dărâmături, un pompier găsise rămășițele bebelușului său, ucis împreună cu mama și bunica ei.

Glodan s-a întors la dărâmături a doua zi. A găsit căruciorul fiicei sale în ceea ce mai rămăsese din hol, un loc despre care familia credea că va fi sigur.

„În interiorul căruciorului era plin de sânge, iar căruciorul era tot strâns din cauza unei bucăți de perete sau a unui schij care a căzut”, a spus el.

Iuri Glodan povestește că soția și mama ei au încercat să trăiască viața la maximum. Pe lângă faptul că lucra cu animale, Valeria a fost o scriitoare și un fotograf talentat.

Și fiica lui Kira a avut un impact, chiar și în viața ei prea scurtă, inspirând-o pe bunica ei, a adăugat el.

„Odată ce fiica noastră s-a născut... a fost inspirată să trăiască din nou viața”, a spus el.

Glodan a spus că războiul a spulberat destinele victimelor nevinovate.

„Singurul meu sentiment este că aceasta este ură, rău”, a spus el.

Amintim că la 24 aprilie curent, armata rusă a lansat un atac cu rachete asupra orașului Odesa, fiind lovite mai multe obiecte de infrastructură. Despre aceasta a anunțat Consiliul Local al orașului. În urma exploziilor Opt persoane au fost ucise şi cel puțin alte 18 rănite.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal