Comisiile juridice și externe de la Chișinău și București au adoptat o declarație pentru accelerarea procesului de integrare

Comisiile juridice și externe de la Chișinău și București au adoptat o declarație pentru accelerarea procesului de integrare

Declarația comună a Comisiei politică externă și integrare europeană și Comisiei juridice, numiri şi imunităţi din Parlamentul Republicii Moldova și, respectiv, a Comisiei pentru politică externă și Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senatul României a fost semnată ieri la Iași. Documentul exprimă determinarea instituțiilor parlamentare de la Chișinău și București de a continua conlucrarea în domeniile de interes reciproc și în vederea accelerării procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Unirea eforturilor noastre reprezintă un fundament solid pentru realizarea obiectivului strategic prioritar de racordare fermă și ireversibilă a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, prin intermediul României”, se menționează în Declarația adoptată.

Parlamentarii remarcă angajamentul asumat de autoritățile Republicii Moldova pentru implementarea de reforme în domenii precum cel al justiției, combaterii corupției, consolidării statului de drept, al bunei guvernări și al eficientizării administrației publice, care reprezintă aspecte esențiale atât pentru dezvoltarea de ansamblu a țării noastre, cât și pentru avansarea parcursului european.

Publicitate

Deputații de la Chișinău și București consideră oportună necesitatea implementării conceptului de control comun la frontiera dintre cele două state.

De asemenea, parlamentarii își exprimă preocuparea față de evoluțiile de securitate din regiune și condamnă agresiunea ilegală, neprovocată și nejustificată a Federației Ruse împotriva Ucrainei. În context, deputații se arată  preocupați în privința incidentelor înregistrate în ultima perioadă în regiunea transnistreană și salută maniera în care autoritățile de la Chișinău au abordat situația de ansamblu.

Cele patru comisii parlamentare și-au exprimat susținerea politică pentru organizarea în perioada următoare a unei reuniuni comune a celor două parlamente de la Chișinău și București.

Menționăm că ieri la Iași a avut loc ședința comună a Comisiilor juridice și a Comisiilor de politică externă din Parlamentul Republicii Moldova și Senatul României.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal