
În Moldova se produce de opt ori mai mult ulei și grăsimi decât acum un an
În luna martie 2022 comparativ cu luna martie 2021 industria alimentară a înregistrat o creștere a producției cu 74,4%, ceea ce a generat creșterea indicelui general cu 9,9%, arată datele Biroului Național de Statistică. Creșteri substanțiale s-au înregistrat la fabricarea uleiurilor și grăsimilor vegetale și animale, aceasta majorându-se de 8,3 ori.
・
Creșteri au mai fost înregistrate și la prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor – de 2,1 ori, fabricarea produselor de morărit, a amidonului și produselor din amidon – cu 79,4%, producția, prelucrarea și conservarea cărnii și a produselor din carne – cu 25,4% , fabricarea altor produse alimentare, inclusiv zahărul, – cu 23,1% .
În același timp, s-au înregistrat descreșteri ale producției industriale la fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor cu 32,5%, prelucrarea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor – cu 13,4% , la fabricarea produselor lactate – cu 1,3%.