În luna martie 2022 comparativ cu luna martie 2021 industria alimentară a înregistrat o creștere a producției cu 74,4%, ceea ce a generat creșterea indicelui general cu 9,9%, arată datele Biroului Național de Statistică. Creșteri substanțiale s-au înregistrat la fabricarea uleiurilor și grăsimilor vegetale și animale, aceasta majorându-se de 8,3 ori.
Creșteri au mai fost înregistrate și la prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor – de 2,1 ori, fabricarea produselor de morărit, a amidonului și produselor din amidon – cu 79,4%, producția, prelucrarea și conservarea cărnii și a produselor din carne – cu 25,4% , fabricarea altor produse alimentare, inclusiv zahărul, – cu 23,1% .
În același timp, s-au înregistrat descreșteri ale producției industriale la fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor cu 32,5%, prelucrarea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor – cu 13,4% , la fabricarea produselor lactate – cu 1,3%.
Vezi și aceste știri

Prețul pentru uleiurile dezodorizate va fi reglementat în perioada stării de urgență

Ultima oră! CSE ia sub control prețul uleiului. Adaosul comercial și retrobonusul au fost limitate
