Afacere cu nume predestinat: Povestea soților Vulpe - profesorii care fac slalom între lecțiile de la școală și drumul mierii din pădure (VIDEO)

Afacere cu nume predestinat: Povestea soților Vulpe - profesorii care fac slalom între lecțiile de la școală și drumul mierii din pădure (VIDEO)

Trilul păsărilor înviorate de razele soarelui de mai concurează puternic cu zumzetul miilor de albine care roiesc peste tot în jur. La câțiva metri de acest concurs nedeclarat, câteva furnici gigantice aleargă de zor pe scoarța unui salcâm, iar o femeie și un bărbat, aflați în apogeul primei tinereți, pășesc alert, aproape în unison, printre stupii colorați, așezați simetric în câteva rânduri. Pentru Sergiu și Veronica Vulpe viața la prisacă este mai mult decât o ocupație și mult mai mult decât o plăcere. Pentru ei - prisaca din inima satului Bucovăț este dovada că atunci când munca și pasiunea se iau de mână - nimic nu e prea greu, nimic nu e imposibil. 

Jocul lor dulce cu albinele și mierea a început în familia Vulpe mai mult dintr-o întâmplare. Inițial, a preluat un roi de albine, le-a lăsat să-i pună nenumărate ace, le-a aflat filozofia și le-a îndrăgit.

Publicitate

Și Sergiu și Veronica, vin la prisacă în timpul liber, după ce termină programul de la școală. Soții sunt dascăli de profesie. Veronica predă limba și literatura română, iar Sergiu este profesor de biologie și, totodată, directorul gimnaziului de la Bucovăț. Înainte de a crea un colțișor de rai la marginea pădurii din sat, familia Vulpe ținea albinele acasă. Cu timpul, însă, au decis să le schimbe cuibul și să le creeze o ambianță cât mai apropiată de mediul lor natural de trai.

Cu trei familii am lucrat 4-5 ani la rând. Nu am încercat nici să le înmulțesc, nici să capăt mai mult. Pentru familia noastră era suficientă mierea.

Sergiu Vulpe, apicultor

Autor:

Iar odată cu necesitatea de a vinde produsul dulce, matematica stupilor a început să opereze deja cu alte cifre:

Pentru cinci ani am procurat opt familii, deja aveam 11, dar era destul de complicat de la 3 familii la 11. După aceea am mai făcut câteva și în toamnă am ajuns la 20 de familii.

Sergiu Vulpe, apicultor

Autor:

Odată cu primii pași spre extindere și dezvoltare au apărut și mai multe necesități tehnice, pe care soții Vulpe nu aveau cum să le înfrunte fără ajutorul partenerilor europeni. Proiectele dezvoltate de Uniunea Europeană au fost un umăr de nădejde pentru familia de antreprenori

Nu reușeam să facem față vânzătorilor din cauza că aveam marfă puțină, iar solicitări multe. Am apelat în cadrul „Gal-ului Lunca Bîcului” cu o depunere de proiect ca să modernizez prisaca. Proiectul a fost în valoare de 103.000 lei. 60% din partea GAL-ului, 40% - contribuție proprie.

Sergiu Vulpe, apicultor

Autor:

Din banii obținuți, antreprenorul a cumpărat câteva utilaje care îl ajutau să economisească timp și forță de muncă. Deși activitatea la prisacă a început cu doar câțiva ani în urmă, numele afacerii este mai mult decât predestinat. Acum la „Prisaca Vulpii” roiesc albinele, dar la fel de activ roiește munca, pasiunea și dragostea față de lucrul bine făcut.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal