Impactul bruxismului asupra organismului și a vietii unui pacient. Cum pot fi remediate consecințele acestuia printr-un tratament stomatologic la Smile Dent Team

Impactul bruxismului asupra organismului și a vietii unui pacient. Cum pot fi remediate consecințele acestuia printr-un tratament stomatologic la Smile Dent Team

Cu siguranță ai auzit nu doar odată despre persoanele care scrâșnesc din dinți în mod inconștient. Aceste acțiuni sunt de fapt o afecțiune dentară care are numele de „bruxism”. Patologia apare la cel mult 10% din populație și se manifestă prin frecarea sau încleștarea involuntară a dinților.

Există două tipuri de bruxism:

 • Bruxism nocturn

Publicitate

Este cel mai greu de diagnosticat, anume din motiv că apare în timpul somnului și este însoțit de tulburări de somn, iar cei care, de fapt, îl observă sunt partenerii care dorm lângă persoana care suferă de bruxism.

 •  Bruxism diurn

Persoanele care suferă de bruxism diurn își încleaștă sau scrâșnesc din dinți fără să observe acest lucru. Această afecțiune deseori rămâne nediagnosticată, deoarece nu este însoțită de zgomote, iar persoanele afectate pot conștientiza cu greu acest obicei. 

Cauzele bruxismului:

Deși motivele apariției bruxismului nu sunt foarte clare, există mai mulți factori care duc la apariția acestei afecțiuni dentare, cum ar fi:

 • Cauza psihologică, ce apare din cauza anxietății, a hiperactivității, a momentelor tensionate care provoacă stres etc.
 • Lipsa odihnei, insomnii, nerespectarea unui regim de somn.
 • Incapacitatea de relaxare
 • Modul de viață este un alt factor ce cauzează bruxismul. Afecțiunea fiind influențată de consumul de alcool, cofeină, droguri, fumat etc.

Persoanele afectate de bruxism pot prezenta o varietate de simptome cum ar fi: migrene, dureri faciale, tulburări de somn, dureri de urechi, pierderea dinților, retragerea gingiilor, senzație de oboseală musculară, în special în prima parte a zilei etc. Deși afecțiunea se întâlnește la pacienți, nu orice clinică stomatologică se angajează să trateze o persoană care suferă de bruxism, deoarece această patologie este un reflex involuntar al pacientului, care este imposibil de controlat.

...

Totuși, în Republica Moldova, clinica stomatologică Smile Dent Team abordează această patologie și încearcă să trateze pacienților consecințele cauzate de bruxism.

Consecințele bruxismului pot fi tratate la Smile Dent Team 

...

Numeroși pacienți apelează la clinici profesioniste pentru a combate efectele acestuia. Este și cazul lui Dario din Italia, care suferă de bruxism de când se ține minte. După ce a urmat mai multe tratamente, a apelat la câțiva specialiști din Italia și a avut parte doar de dezamăgiri, Dario a ajuns la clinica Smile Dent Team din Republica Moldova. Iar acum, la mai bine de doi ani din acea zi, se bucură de o proteză dentară definitivă ce i-a schimbat viața la 180 de grade.

„Bruxismul m-a însoțit mereu. Oriunde aș fi fost. Nu puteam să scap de această „patologie” caracterizată prin scrâşnirea, frecarea sau încleştarea dinţilor. Am încercat de nenumărate ori să utilizez și gutiere speciale, dar niciodată nu m-au ajutat. Mereu le rupeam. Astfel, dinții mei au ajuns într-o stare destul de gravă. Practic îi pierdeam vâzând cu ochii. M-am trezit într-o bună zi și mi-am spus că trebuie să pun capăt acestor dureri, acestui disconfort, acestei etape din viața mea.

Am început documentarea, căutam o clinică la care aș putea apela și m-ar ajuta. Cunoșteam deja piața și realitatea din Croația, întrucât am avut o iubită originară de acolo, dar am ales Republica Moldova. Aici, am găsit o altfel de abordare a stomatologiei pe care nu o mai întâlnisem în altă parte. Eram destul de sceptic la început. În Europa, de obicei, tratamentele medicale realizate în țările de est sunt destul de controversate. Dar acum, pot afirma cu certitudine că în Republica Moldova e viitorul stomatologiei. Un viitor pe care oamenii de pe continent încă nu-l au și nu știu dacă îl vor avea în curând.

...

Am aflat de Smile Dent Team datorită rețelelor de socializare. M-au impresionat enorm Dr. Corrado Palmas, care împreună cu Dr. Vadim Vetrilă au creat una dintre cele mai performante instituții stomatologice din Republica Moldova. Ei vorbesc atât de clar și transparent despre cum stau lucrurile într-adevăr în acest domeniu. Sute de filmulețe video în care povestesc despre toate produsele utilizate, cum este realizată o proteza dentară, despre șmecheriile în câmpul stomatologic m-au convins să cred în tot ceea ce înseamnă această clinică.

Fără să mă gândesc prea mult, mi-am luat biletul de avion spre Republica Moldova. Înainte să ajung aici am apelat la ajutorul stomatologilor italieni. Mi-au recomandat implanturile, dar la scurt timp, le-am pierdut absolut pe toate. Am denunțat ulterior, atât clinica, cât și medicul care mi-a distrus dantura. Am irosit foarte mulți bani, mii de euro, ce au fost aruncați în vânt. Ca să înțelegeți de ce sumă e vorba, pentru ce mi s-a oferit la Smile Dent Team, în Italia îmi cereau 32.000 de euro! Tocmai din acest motiv am zis stop și că nu vreau să mai aud de dentiștii de acolo.

Tratamentul de care am avut parte aici, la Chișinau, a fost peste așteptările mele, atât la nivel de profesionalism, cât și financiar. În Italia e nevoie de un credit pentru a-ți permite luxul unei astfel de experiențe.

Astăzi pot comunica cu oamenii din jurul meu și nu mai e nevoie să mă ascund în timp ce vorbesc cu ei. Pot să discut cu oricine fără ca să mă gândesc, oare ce crede despre dantura mea. Dar cel mai important este faptul că pot să zâmbesc. Pot să mănânc fără să-mi fie frică că mi-ar putea cădea dinții. Și asta e de nedescris.

Da, bruxismul încă este prezent în viața mea, dar de mai bine de doi ani am o proteză dentară definitivă și sunt mai fericit ca niciodată. Aspectul dinților nu s-a schimbat deloc în acest timp și îi îndrăgesc cu fiecare zi tot mai mult și mai mult, și nu regret pentru nicio clipă alegerea făcută. Smile Dent Team  mi-a schimbat viața, în toate sensurile acestui cuvânt.”

...

Vizitele regulate la stomatolog și diagnozele corecte te vor ajuta să previi problemele dentare ce pot apărea ulterior.

La Smile Dent Team vei găsi soluții de tratament pentru fiecare, chiar și atunci când prezintă cazuri complexe. Nu ezita să soliciți o programare la  Smile Dent Team.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal