Fenomenul #ROOFOFFLINE: Răsfoim albumul cu amintiri și batem în cuie data următoarei întâlniri. Pentru că prietenii și stelele ne așteaptă...

Fenomenul #ROOFOFFLINE: Răsfoim albumul cu amintiri și batem în cuie data următoarei întâlniri. Pentru că prietenii și stelele ne așteaptă...

Nouă ne plac stelele și ne dorim să fim cât mai aproape de ele. Ne mai plac tradițiile și tare ni-i dragă de prieteni. Ne plac oamenii de succes și poveștile lor. Așadar, luând în calcul toate aceste preferințe, punem și în această vară de-o petrecere pe acoperiș! Și nu numai una, da tocmai trei petreceri! Sună bine, nu-i așa? Haideți să ne amintim împreună de fenomenul #ROOFOFFLINE, să răsfoim albumul cu poze și suvenire de la distracțiile din anii trecuți și... SĂ ÎNCEAPĂ PETRECEREA!

Multîndrăgite și cunerăbdareașteptate... așa sunt evenimentele de pe acoperiș marca AGORA. Cine a fost cel puțin la una dintre aceste petreceri, sigur mai revine. Cine nu, să-și cumpere bilet pentru următoarea ediție! Totul aici e cu un vino-ncoace magnetic - speakerii, participanții, activitățile, distracția, vinul, atmosfera, muzica apusul și, da, stelele, care sunt mult mai aproape de noi în seara evenimentului - la o mână întinsă.

#ROOFOFFLINE este evenimentul, prin care Agora.md și-a propus să aducă la un loc producătorul și consumatorul, omul și afacerea, problema și soluțiile. Evenimentele noastre de comunitate sunt despre socializare, dar și despre discuții productive, despre optimiștii acestor timpuri, în ideea de a-i încuraja și motiva să facă ceva în Republica Moldova.

Publicitate

... cum se năștea o idee năstrușnică*!

(*năstrușnic - care depășește cu mult (prin proporții, intensitate, calitate etc.) limitele obișnuite (dex))

Da cum să-i spunem altfel? Năstrușnică, îndrăzneață, frumoasă și tare inspirată a mai fost la moment ideea de a sui pe un acoperiș mare atâția oameni frumoși și dornici de socializare, de a organiza un eveniment cum nu a mai fost pe altitudinile Chișinăului, unul ieșit din tipare, dar bine ancorat în realitatea momentului.

Evenimentul care a spart gheața a reunit antreprenorii și managerii de afaceri optimiști pe acoperișul EA.md și AGORA pentru un offline dedicat socializării și promovării pe online (adică, un fel de offline despre online... sesizați doza de năstrușnicie, da?) După un tur pe la Interakt Media, excursii prin redacții și studiouri, a urmat o seară relaxantă, cu vin bun, limonadă și un apus extraordinar de iulie. Erau și stelele. Și luminau a „într-un ceas bun!”

...

...

Ne-am întors pe același acoperiș în iulie, 2018 ca să admirăm unul dintre cele mai frumoase apusuri de vară! Și nu numai... Să discutăm, de această dată, despre Chișinăul nostru drag: principalele puncte de atracție turistică ale capitalei și cum le valorificăm, dar și cât de turistic îl putem face. Am cunoscut exemple în care s-a reușit să fie adusă arta în stradă sau strada să fie transformată în artă... Iar la final am învățat să sortăm și reciclăm corect deșeurile (util? - util! năstrușnic? - aha!) Și tot în lumina stelelor pe care le îmblânzeam.

„Odată cu lansarea acestor evenimente AGORA își propune să devină mai mult decât o instituție media. Vrem să fim o platformă de comunicare pentru activiști, designeri, businessul mic și mijlociu, societatea civilă și toți toți toți cei interesa(n)ți și care au un cuvânt de spus la timpul și locul potrivit”, spunea atunci Victoria Dumbravă, editoră-șefă Agora.md.

...

...

Când am revenit a treia oară pe acoperiș, împreună cu prietenii AGORA, era un început de toanmă, 2018. Un fel de „été indien” care tare ne-a mai priit. Și a fost cald, și a fost bine, și stelele iar erau aproape - aristocrat de palide. Evenimentul l-am numit #ROOFOFFLINE - Emergent business. De această dată, evenimentul a avut un singur panel de discuții, despre cât de ușor le este producătorilor să ajungă la rafturile supermarketurilor din țara noastră. Bineînțeles, de la eveniment nu au lipsit degustările de vin, muzica bună, dar și apusul fermecător.

...

...

Pentru că experiențele bune se vor repetate!

În vara anului 2019 ne-am zis că tânjesc stelele după noi... Da și nouă parcă ne e dor de ele... Așa că am ochit un nou acoperiș, mai aproape de boltă, și ne-am chemat prietenii într-acolo! Despre lecțiile învățate de antreprenori a fost prima ediție din 2019, cu genericul #ROOFOFFLINE2019 ”Punct și de la capăt” (povești care merită auzite atunci când ești pe cale să dai mâinile în jos). Am avut trei paneluri de discuții, speakeri molipsitor de optimiști și un recital excepțional de muzică semnat Tania Cerga și Andrei Glavan. Plus - o tombolă cu premii și un apus cum am meritat. Chiar, ce mai trebuie pentru o seară frumoasă de #ROOFOFFLINE?

...

...

Și dacă tot am prins valul, am tot dat întâlniri periodice stelelor, încât ele și de aprins se aprindeau în fiecare noapte tot cercetând acoperișurile din Chișinău, în căutarea celor mai neobosiți și năstrușnici ”roofofflineri”. Am revenit în luna lui cuptor (simțiți pe piele răcoarea unei seri de iulie după o zi lungă și sufocant de lucrătoare, nu-i așa?) Am revenit tot cu un capăt de discuție despre activitatea companiilor multinaționale de la noi. La #ROOFOFFLINE2019 „Cool Multinationals” ne-am propus să aflăm cine se angajează acolo, cum sunt oamenii din corporațiile mari și ce se plămădește, de fapt, după acele uși mari și impozante... Ah, da... am adus pe acoperiș muzică. Multă muzică. Bună muzică. Am adus-o să le cântăm stelelor... Au ascultat toți. Le-a plăcut. A cântat Moldovan National Youth Orchestra.

...

...

Am petrecut vara anului 2019 tot de pe creasta urbei. Am urcat în august pe acoperiș să ne luăm rămas bun de la stele și să le promitem că revenim la cealaltă vară. Ediția din luna august 2019 era despre „Against the stream. Povești despre imposibil”. Participanții au admirat apusul, au savurat din vinul gustos, s-au distrat pe măsură și s-au relaxat. Iar cei mai norocoși s-au ales cu premii. Seara a culminat cu un număr de magie executat de Mihail Covali... dar și cu un recital de excepție oferit de Swing Band.... Și nimic nu prevestea... nimeni nu presimțea... nici chiar stelele!

...

...

Pauza... Pandemia... Divanul... Dorul de stele...

Nu ne-am ținut de cuvânt și nu am revenit în vara anului 2020 pe acoperiș. Știm cu toții de ce... Stelele ne-au dus dorul. Ne-au dorit însănătoșire grabnică, iar noi am lucrat, covrigiți și speriați de pe divanele și canapelele de acasă. Am depănat amintiri. Și noi, și stelele. Era pandemie și ne făceam lucrul de la distanță. Îmbrăcați în pijamale sau pantaloni sport (asta, în cel mai bun caz), iar când venea vremea ședințelor online, trăgeam pe noi câte un sacou sau bluză cu umerașe și pieptănam bretonul ca să ne vadă camera cât-decât aranjați. Stelele nu au avut COVID, nu au purtat mască și nu au folosit dezinfectant. (Cum de ce? Ele sunt stele! Ce, glumiți?). Ele au păstrat însă distanța... socială, astrală... Ne-au compătimit... Ne-au înțeles... Ne-au așteptat...

„#BACK TO THE ROOF” sau momentul în care îmblânzitorii stelelor au fost FE-RI-CIȚI!

În vara anului 2021 ne-am reinventat din nou! Noi am revenit la muncă în birouri, iar petrecerea de pe acoperiș s-a reîntors pe... acoperiș! Noi - un pic timizi și cu totul dezvățați să mai petrecem, prietenii - speriați și ei de pandemie, dar însetați de emoții pozitive și benefice, stelele - dorite să ne vadă împliniți, realizați, adică - FE-RI-CIȚI! Am pus la cale o întâlnire pe acoperiș cu genericul #ROOFOFFLINE Back To The Roof. Și au venit mulți prieteni. Am discutat despre felul în care am supraviețuit în pandemie, dar și cum ne-am reinventat. Am forțat puterea optimismului, am savurat un vin bun și gustări la grătar, am luat lecții de chitară, ne-am relaxat la masaj! Am ascultat poveștile inspiraționale și vizionare despre business, electromobilitate, construcții, expediții, motociclete, IT și muzică de la Nicorason\\\\\'g.

Într-un cuvânt, ne-am trăit clipa. Alături de stelele noastre care erau la o mână distanță. Și am fost FE-RI-CIȚI!

Poze de la evenimentul din 12 august 2021

Pentru că prietenii și stelele ne așteaptă...

Avem treabă. Suntem în plin proces de pregătire! În această vară vom organiza trei!!! ediții de #ROOFOFFLINE. Adică, vom fi de trei ori mai aproape de prietenii noștri și de stelele noastre. Urmăriți postările pe agora.md, pentru că, în curând, vom reveni cu mai multe detalii despre evenimentele din această vară.

Câte ceva din bucătărie...

1. sunt mulți oameni care se ocupă de asta;

2. sunt cei mai buni organizatori de #ROOFOFFLINE-uri, ever!

3. următoarea ediție #ROOFOFFLINE va avea loc în data de 9 iunie 2022 (au rămas zile numărate)

4. genericul ediției din 9 iunie este #ROOFOFFLINE Hybrid businesses. De pe divan (altfel spus, de acolo, de unde am lucrat mai toți noi aproape doi ani...) A se reciti capitolul cu pauza și pandemia...

5. vom vorbi despre businessurile hibride (care au rămas să lucreze și așa/și așa... adică și online/și offline)

6. îndrăznim să ne gândim la un dresscode pentru eveniment cu sacou peste pijama... (curajoșii - un pas înainte!)

7. întrucât a mai rămas foarte puțin timp până ne revedem pe acoperiș, vom reveni zilnic cu actualizări despre eveniment.

———

Partenerul general al evenimentului: Kaufland Moldova.

Parteneri: Berea LITRA; Château Vartely; Mam\'s Gelato; SELIK; 2you coffee.

———

Vă așteptăm, dragi prieteni, la #ROOFOFFLINE2022. Da! Sunt invitate și stelele...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal