Maia Sandu, absolventă a Harvard Kennedy School, a susținut un discurs la ceremonia de absolvire a promoției 2022 (VIDEO)

Maia Sandu, absolventă a Harvard Kennedy School, a susținut un discurs la ceremonia de absolvire a promoției 2022 (VIDEO)

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a susținut un discurs la Universitatea Harvard Kennedy School din Statele Unite ale Americii, instituție pe care a absolvit-o și șefa statului în anul 2010. 

„14 ani în urmă, când am primit scrisoarea de admitere de la Universitatea Harvard Kennedy School, niciodată nu m-am gândit, că într-o zi voi urca pe această scenă și mă voi adresa absolvenților. La fel cum nu am planificat să devin politician sau președinte de țară. Așa că fiți conștienți și pregătiți-vă pentru călătoria care vă va duce în locuri și destinații neașteptate”, a spus Maia Sandu în debutul discursului.

Șefa statului a vorbit despre situația din Republica Moldova, lupta cu corupția, dar și despre lecțiile învățate pe parcursul carierei. Astfel, Maia Sandu a vorbit despre câteva „capitole din viața” sa.

Publicitate

În discursul Maiei Sandu s-au strecurat și câteva momente în care a reușit să degajeze situația.

„Este greu să devii o persoană publică peste noapte. Discursul public a venit cel mai greu și faptul că am renunțat la orele de discurs public de la Harvard Kennedy School nu m-a ajutat. Credeți-mă, este mai bine să te faci de rușine în fața colegilor de clasă, decât în fața întregii națiuni”, a relatat președinta.

Discursul său face parte din ceremonia de absolvire din acest an, la Harvard Kennedy School, care se desfăşoară cu prezenţă fizică după doi ani în care ceremoniile au avut loc în format virtual din cauza pandemiei.

Informația despre invitație a fost făcută publică la sfârșitul lunii martie de către decanul instituției de învățământ, Douglas Elmendorf.

„Maia Sandu a stabilit un exemplu impresionant pentru studenţii de la Harvard Kennedy School despre ceea ce înseamnă să fii un lider şi un funcţionar public bazat pe principii şi eficient. Decizia ei de a se întoarce acasă şi de a intra în lupta politică şi hotărârea ei de a contesta şi de a reduce corupţia şi a crea noi oportunităţi pentru moldoveni oferă modele importante pentru promoţia de absolvenţi din acest an. Suntem extrem de onoraţi că ea a acceptat invitaţia noastră la începutul acestui an de a susţine discursul de absolvire şi aşteptăm cu nerăbdare să sosească”, a spus atunci Doug Elmendorf, decan şi profesor de politici publice.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal