*Acest material este sponsorizat

Orange a semnat un parteneriat durabil pentru Moldova, cu Proiectul Tehnologiile Viitorului

Orange a semnat un parteneriat durabil pentru Moldova, cu Proiectul Tehnologiile Viitorului
Orange Moldova

Orange Moldova a semnat Acordul de Parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului (FTA), finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suedia. Acesta prevede acțiuni concrete în vederea promovării competențelor și economiei digitale, ecologice și durabile din Moldova.

„Orange Moldova este jucătorul CSR #1 pe piața TELCO din țară, datorită proiectelor de educație, digitalizare a societății și a facilitării vieții de zi cu zi. Suntem mândri că pe parcursul anilor am dezvoltat cu USAID și Suedia un parteneriat durabil și am reușit să lansăm mai multe proiecte inovative dedicate incluziunii digitale a tinerei generații. Odată cu semnarea Acordului de Parteneriat cu FTA, anunțăm extinderea colaborării bilaterale pe filiera educației digitale și antreprenoriale, promovarea acțiunilor de responsabilitate față de mediul înconjurător și dezvoltarea durabilă a țării noastre.”

CEO Orange Moldova, Olga SURUGIU

„USAID este bucuroasă să reînnoiască parteneriatul cu Orange Moldova, implicând astfel sectorul privat în transformarea digitală și verde a Moldovei. Proiectul Tehnologiile Viitorului – cofinanțat de USAID și Suedia – în echipă cu Orange vor demara investiții semnificative în ecosistemul digital din Republica Moldova și în programe educaționale. FTA și Orange vor susține angajamentul Republicii Moldova spre o economie verde, lansând programe în sectorul educațional și de business pentru a schimba mentalități și practici atât în rândul companiilor, cât și al oamenilor pentru o creștere economică sustenabilă. Acest parteneriat va fi model de cooperare cu sectorul privat în cursul de dezvoltare durabilă a Republicii Moldova.”

Șeful Misiunii USAID în Moldova,  Scott HOCKLANDER

Acordul de cooperare dintre Orange Moldova, Fundația Orange și FTA marchează cumularea eforturilor pentru a ajuta societatea și a o susține în parcursul de transformare digitală și a schimbărilor climaterice. Prin semnarea acestui acord, părțile își propun să fortifice parteneriatul prin proiecte ce țin de crearea de abilități digitale și antreprenoriale, pregătirea tinerilor pentru profesiile viitorului. De asemenea, cooperarea prevede și promovarea economiei circulare și durabile și educația corespunzătoare a tinerei generații în acest sens.

„Apreciem foarte mult că obiectivele noastre de responsabilitate socială se pliază cu cele ale USAID. În ultimii șase ani, Fundația Orange, alături de USAID și Suedia, a implementat mai multe proiecte de educație digitală care a revoluționat sistemul educațional național. Avansarea parteneriatului strategic cu FTA va extinde proiectele comune de dezvoltare a abilităților digitale și antreprenoriale ale tinerilor și îi va pregăti pentru a face față cerințelor actuale de pe piața muncii. La fel, colaborarea noastră va pune bazele viitoarelor proiecte care să promoveze o economie verde și durabilă și va asigura sustenabilitatea acestora.”

Președinte al Consiliului Fundației Orange Moldova, Ludmila NISTORICĂ

Orange Moldova, care și-a consolidat poziția de actor social responsabil prin Fundația Orange, și USAID, au dat start colaborării în anul 2016. Pe parcursul a șase ani de activitate, cu eforturi comune au fost realizate mai multe proiecte inovative. Printre acestea se enumeră proiectul pentru modernizarea sistemului educațional preuniversitar - Clasa Viitorului, programul național de Alfabetizarea Digitală a cadrelor didactice, dezvoltarea co-parteneriatului la Tekwill, unde Orange asigură o viteză a Internetului de până la 1 Gbps, gratuit. De asemenea, portofoliul comun include contribuția la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial prin programele Dreamups, concursul de știință și tehnologie First Lego League, Solidarity FabLab, dedicat tinerilor din 4 regiuni ale țării, care învață manufactura digitală și Internet gigabit pentru școala ta, datorită căruia 35 de instituții educaționale din Moldova vor beneficia de Internet de mare viteză, gratuit, de la Orange, timp de 24 de luni.

Despre Orange Moldova

Orange Moldova este parte din Grupul Orange, unul dintre cei mai importanți operatori de telecomunicații din lume, cu peste 271 milioane de clienți pe cinci continente.

Orange este operatorul mobil #1 din Moldova care oferă servicii voce și date mobile, Internet prin fibră și servicii TV, toate sub același brand. În prezent, peste 2,6 milioane de clienți sunt conectați la rețeaua și serviciile companiei, în care activează o echipă de peste 1300 de angajați. Orange Moldova deține cea mai extinsă și performantă rețea 3G+ și 4G, dar și 2 premiere mondiale, HD Voice și HD Voice International. Mai multe detalii despre produsele și serviciile companiei sunt disponibile pe www.orange.md

Despre Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova

Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID și Suedia, susține dezvoltarea economiei digitale, creative și prietenoase mediului în Moldova. Proiectul, cu un buget de 32,8 mil. USD și o durată de implementare de 5 ani (2021-2026), promovează, în echipă cu partenerii cheie, inovația și noile tehnologii în următoarele sectoare strategice pentru Republica Moldova – tehnologia informațiilor și comunicației (TIC), ingineria, industria ușoară, industriile creative și digital media – pentru a spori competitivitatea și integrarea acestora pe piața globală.

P.

Vezi și aceste știri
Doi ani de Internet gratuit de la Orange. Află care sunt cele 35 de școli beneficiare

Doi ani de Internet gratuit de la Orange. Află care sunt cele 35 de școli beneficiare

Orange și UTM – un parteneriat de durată pentru educația tinerei generații

Orange și UTM – un parteneriat de durată pentru educația tinerei generații

Au fost desemnați câștigătorii proiectului Fundației Orange Moldova, „Solidarity FabLab – Cunoștințe pentru viitor”

Au fost desemnați câștigătorii proiectului Fundației Orange Moldova, „Solidarity FabLab – Cunoștințe pentru viitor”

Orange Business – partener digital pentru afaceri (VIDEO)

Orange Business – partener digital pentru afaceri (VIDEO)

Orange Moldova lansează cea mai generoasă ofertă de Roaming în România

Orange Moldova lansează cea mai generoasă ofertă de Roaming în România

Olga Surugiu este noul Director General Orange Moldova

Olga Surugiu este noul Director General Orange Moldova

Advertoriale
Depozitul DINAMICO+ 11% dobândă fixă la EXIMBANK

Depozitul DINAMICO+ 11% dobândă fixă la EXIMBANK

Brandul autohton Linella explorează simțurile gustative și tactile în noua campanie ASMR (VIDEO)

Brandul autohton Linella explorează simțurile gustative și tactile în noua campanie ASMR (VIDEO)

Lentile progresive – îmbină trei perechi de ochelari în una

Lentile progresive – îmbină trei perechi de ochelari în una

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Moldova, I am back! | Diana Adamciuc: „Diferența dintre Cluj și Chișinău este că, cel puțin în această țară, eu am sentimentul de «acasă»”
  Moldova, I am back! | Diana Adamciuc: „Diferența dintre Cluj și Chișinău este că, cel puțin în această țară, eu am sentimentul de «acasă»”
 • Copiii știu mai bine: Costum de baie „tigrovîi” și bani destui. De ce avem nevoie pentru o vacanță perfectă (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: „Scump, dom'le, scump!” (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Leo Zbancă: Mie îmi place cel mai mult acasă pentru că avem ce construi, avem la ce visa, avem unde ne porni și avem tare mult lucru (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Gheorghe și Tatiana Cîvîrjic au revenit după 20 de ani acasă și au pus bazele unei afaceri cu aur lichid (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Doliu în Parlament. S-a stins din viață deputata PCRM Elena Bodnarenco
 • 2
  Ultima oră! Alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău. UPDATE. Toți călătorii, evacuați
 • 3
  Atac armat într-un mall din Copenhaga. Autoritățile anunță despre mai multe persoane decedate
 • 4
  Ambasadorul Ucrainei în Turcia bate alarma: Ar fi fost reținută nava rusească cu cereale furate din Ucraina la bord
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.