Dodon, după ce procurorii au anunțat plasarea sa în arest la domiciliu: Se urmărește sustragerea atenției cetățenilor de la problemele din țară

Dodon, după ce procurorii au anunțat plasarea sa în arest la domiciliu: Se urmărește sustragerea atenției cetățenilor de la problemele din țară

Igor Dodon a oferit primele declarații după ce procurorii au anunțat plasarea sa în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Ex-președintele consideră că dosarul în care figurează este unul politic iar scopul acestuia este de a sustrage atenția cetățenilor de la problemele actuale din țară. 

 „Consider acest dosar politic la comanda Maiei Sandu, care după ce a intrat în funcție a cerut de la procurorul general să-mi deschidă mie dosar penal ca să mă pună la pușcărie. Ultimele trei zile am stat în izolator la poliție. Se ocupă 53 de procurori dar este un grup care conduce Bulat, Coman și Morari. Niciun politician nu a mai fost așa persecutat politic”, a declarat Igor Dodon.

Fostul președinte a mai adăugat că este josnic să fie învinuit de trădare de patrie, atunci când, potrivit lui în instituii activează funcționare și consilieri străini.

Publicitate

„Toate învinuirile cu îmbogățirea ilicită este un dosare care se poate face oricui. Declar că nu am nimic pe mine sau pe persoane interpuse decât ceea ce am declarat oficial. Dar aceste dosare sunt deschise pentru a mă înlătura pe mine și pe alții care nu sunt împotriva regimului instituit de Maia Sandu”, a menționat fostul șef de stat. 

Potrivit lui Igor Dodon, urmărirea penală în care figurează are trei scopuri. 

„Primul scop este de a sustrage atenția cetățenilor de la problemele actuale.  Al doilea scop este lichidarea forței de opoziție pentru că sunt atrași și membrii Partidului Socialiștilor, pe care l-am condus. Și al treilea scop este că foarte tare spera că o să mă preseze psihologic, mi-au presat familia, au venit la 6 dimineața la mine acasă, au sărit gardul la mama în sat”, a conchis Igor Dodon.

Procurorii au înaintat solicitarea în instanța de judecată după ce ex-președintele Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, urmare a perchezițiilor desfășurate în dimineața zilei de 24 mai, când ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, CNA, în comun cu procurorii anticorupție, au descins la domiciliul fostului președinte, precum și în alte locații.  De menționat că în unele de locații au fost depistate peste 600 de mii de lei, iar într-un plic cu simbolurile unui partid, au fost depistate 17 mii de lei și 1.000 de dolari.

În cadrul anchetei sunt cercetate fapte cu privire la îmbogățirea ilicită, corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidului și trădarea de Patrie, care ar fi avut loc începând cu anul 2014 și până în prezent, inclusiv evenimentele care au fost vizate în imaginile video publicate în mass-media și rețelele de socializare. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal