Elon Musk a fost dat în judecată de investitorii Twitter. Miliardarul e acuzat că ar fi manipulat piața

Elon Musk a fost dat în judecată de investitorii Twitter. Miliardarul e acuzat că ar fi manipulat piața

Elon Musk a fost dat în judecată de investitorii Twitter pentru că a dezvăluit prea târziu că a cumpărat acțiuni ale companiei, economisind 156 de milioane de dolari ținând ascuns acest lucru. Potrivit acestora, miliardarul „a manipulat piața” și a cumpărat acțiuni Twitter la un preț „artificial de scăzut”, notează digi24.ro.

Investitorii au declarat că Musk a economisit 156 de milioane de dolari prin faptul că nu a dezvăluit că a cumpărat mai mult de 5% din Twitter până la 14 martie, scrie Reuters. Ei au cerut să fie certificați ca grup și să li se acorde o daune punitive și compensatorii.

De asemenea, au dat în judecată și Twitter, argumentând că societatea avea obligația de a investiga comportamentul lui Musk, dar nu cer daune de la firmă.

Publicitate

Investitorii au declarat că Musk a continuat să cumpere acțiuni după aceea, iar în cele din urmă a dezvăluit la începutul lunii aprilie că deținea 9,2% din companie, potrivit plângerii depuse miercuri la tribunalul federal din San Francisco.

„Prin întârzierea dezvăluirii participației sale la Twitter, Musk s-a angajat în manipularea pieței și a cumpărat acțiuni Twitter la un preț artificial de scăzut”, au declarat investitorii, conduși de William Heresniak, rezident în Virginia.

Nici Musk și nici avocatul său nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii. Twitter a refuzat să comenteze.

Procesul vine după ce Musk, proprietarul producătorului de maşini electrice Tesla, a declarat că plănuieşte să preia Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

Momentul în care Musk și-a dezvăluit participația a declanșat deja o investigație a Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse (SEC), a relatat Wall Street Journal la începutul acestei luni.

SEC cere oricărui investitor care cumpără o participație de peste 5% într-o companie să își dezvăluie participațiile în termen de 10 zile de la depășirea pragului.

Investitorii au mai spus că criticile publice ale lui Musk la adresa companiei, inclusiv un tweet din 13 mai în care afirma că achiziția a fost  „suspendată temporar” până când Twitter va dovedi că roboții de spam reprezintă mai puțin de 5% din utilizatorii săi, au reprezentat o încercare de a determina și mai mult scăderea prețului acțiunilor.

Musk a promis miercuri o finanțare suplimentară de 6,25 miliarde de dolari pentru a-și finanța oferta pentru Twitter, semn că încă lucrează pentru a finaliza tranzacția.

Musk a fost dat în judecată la începutul acestei luni la Delaware Chancery Court de către un fond de pensii din Florida, care a încercat să oprească tranzacția pe motiv că alți acționari importanți ai Twitter au sprijinit preluarea, ceea ce reprezintă o încălcare a legii din Delaware.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal