Dodon oferă detalii despre perchezițiile făcute în casa sa: „Față de mine făceau poze la diferite documente, iar la câteva minute distanță apăreau în presă”

Dodon oferă detalii despre perchezițiile făcute în casa sa: „Față de mine făceau poze la diferite documente, iar la câteva minute distanță apăreau în presă”

Apărătorii fostului președinte, Igor Dodon, au contestat aplicarea arestului la domiciliu si tututor interdicțiilor impuse de instanța de judecată pe numele socialistului, bănuit pe mai multe capete de acuzare. Declarația a fost făcută pe Facebook, de Igor Dodon. Socialistul a precizat că, luni, urmează să facă public recursul său asupra deciziei de a fi arestat la domiciliu. 

„Din acest act veți vedea cât de slabe și nefundamentate sunt „bănuielile rezonabile” ale procurorilor. Dosarul este comandat politic, pentru a mă aresta cu orice preț, fără a avea temei real pentru așa ceva.Constat o abordare total neprofesionistă și politic angajată a procurorilor care se ocupa de acest caz. Și cred că anumite decizii disciplinare în privința lor încă urmează a fi luate de către propria lor instituție”, a scris Dodon.

Socialistul a oferit detalii și despre perchezițiile care au avut loc acasă la el:

Publicitate

„Sunt foarte periculoase și îngrijorătoare scurgerile în presă a probelor pe parcursul perchezițiilor ce au durat cca 12 ore în locuința mea. Am văzut personal cum unii dintre ei, față de mine, făceau poze la diferite documente, care, doar câteva minute mai târziu, au fost publicate în mass-media. Au încetat să facă scurgeri doar după obiecțiile avocaților mei”.

Dodon spune că la perchezițiile efectuate la domiciliul său ar fi fost implicat SIS.

„Știu bine că SIS, MAI, dar și alte instituții, raportează zilnic primelor persoane în stat. Este un proces instituțional obișnuit. Nu cred că șefii SIS, MAI, Procuraturii, CNA, nu au informat-o pe Maia Sandu despre o astfel de operațiune specială, în cadrul căreia va fi percheziționat cu mascați și reținut un fost președinte al țării. Această acțiune în sine este un caz fără precedent în istoria Republicii Moldova”, a scris fostul șef de stat.

AGORA precizează că procurorii au înaintat solicitarea în instanța de judecată după ce ex-președintele Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, urmare a perchezițiilor desfășurate în dimineața zilei de 24 mai, când ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, CNA, în comun cu procurorii anticorupție, au descins la domiciliul fostului președinte, precum și în alte locații. 

 De menționat că în unele de locații au fost depistate peste 600 de mii de lei, iar într-un plic cu simbolurile unui partid, au fost depistate 17 mii de lei și 1.000 de dolari.

În cadrul anchetei sunt cercetate fapte cu privire la îmbogățirea ilicită, corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidului și trădarea de Patrie, care ar fi avut loc începând cu anul 2014 și până în prezent, inclusiv evenimentele care au fost vizate în imaginile video publicate în mass-media și rețelele de socializare. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal