Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală în privința lui Ruslan Popov

Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală în privința lui Ruslan Popov

Procuratura Anticorupție a terminat urmărirea penală pe un episod de îmbogățire ilicită în privința ex-adjunctul al Procurorului General suspendat, Ruslan Popov, și ceilalți complici ai acestuia la comiterea acestei infracțiunii. De asemenea, procurorii anticorupție au terminat urmărirea penală în privința fostului procuror, care mai este învinuit și pentru săvârșirea a opt episoade de fals în declarația de avere și interese personale.

Așadar, atât  fostul procuror, cât și complicii acestuia au fost informați conform procedurii penale despre terminarea urmăririi penale, fiindu-le oferită posibilitatea, să facă cunoștință cu materialele cauzei penale, până la expedierea acesteia spre examinare în instanța de judecată.

Mai exact, fostul procuror este acuzat că, fiind persoană cu funcție de demnitate publică, acționând în complicitate cu rudele sale, precum și administratorul unei companii private în perioada anilor 2014-2019, împreună cu familiile afiliate acestuia au dobândit mijloace bănești în sumă de 7.795.894 de lei, pe când  suma totală a cheltuielilor acestora în aceeași perioadă a constituit 11.064.173,39 lei,  astfel fiind constatată o diferență totală de 3.268 278,55 lei între veniturile și cheltuielile acestora.

Publicitate

Prin urmare, fostul procuror vizat este învinuit că, a deținut și deține personal și prin intermediul rudelor sale apropiate, bunuri valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite și s-a constatat în baza probelor că acestea nu aveau cum să fie obținute licit.

În procedura procurorilor anticorupție, la etapa de urmărire penală a rămas pentru investigare în continuare un alt episod de îmbogățire ilicită și respectiv o altă cauză penală pornită recent pe faptul de spălarea banilor, care se examinează în proceduri separate.

Totodată, în rezultatul examinării demersului înaintat de procurorii anticorupție, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au prelungit măsura preventivă aplicată în privința fostului procuror, sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 60 de zile.

Mai mult ca atât, la demersul procurorilor anticorupție, cu autorizarea judecătorului de instrucție au fost puse sub sechestru, în scopul asigurării unei eventuale confiscări speciale, bunuri a cărui beneficiar efectiv este fostul procuror, sub forma unui teren agricol, în sumă de 210.946 de lei, precum și a unei construcții agricole, depozit frigorific în sumă de 6.038.142 de lei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal