A încercat să mituiască agenții de patrulare: Un bărbat din Soroca, învinuit de corupere activă și conducerea automobilului în stare de ebrietate

A încercat să mituiască agenții de patrulare: Un bărbat din Soroca, învinuit de corupere activă și conducerea automobilului în stare de ebrietate

Un bărbat originar din Soroca a fost trimis pe banca acuzaților, fiind învinuit de corupere activă și conducerea automobilului în stare de ebrietate. Potrivit Procuraturii raionului Fălești, cazul a avut loc în noaptea de 20 aprilie curent.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, în noaptea de 20 aprilie 2022 bărbatul vizat, fără a deține permis de conducere, a condus automobilul de model ,,Honda Acord”. Prin urmare, fiind stopat de către agenții de patrulare, aflați în exercițiul funcțiunii și fiind supus testării alcooscopice cu aparatul ,,Drager” s-a constatat la acesta că, concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat constituia 1,25 mg/l, ceea ce reprezintă stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

Publicitate

Ulterior, conducătorul auto în cauză, în scopul de a nu fi documentat de către oamenii legii le-a promis și ulterior le-a oferit acestora, prin plasare pe bancheta din față a automobilului de serviciu, mijloace bănești în sumă de 100 Euro și 300 lei, ce nu i se cuvin, ca ultimii să nu-și îndeplinească obligațiunile de serviciu, în sensul renunțării la întocmirea actelor de constatare a cazului de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat de ebrietate, de către o persoană care nu deține permis de conducere.

În acest context, agenții de patrulare au sesizat serviciul unic 112, în rezultatul cărora au venit la fața locului angajații Inspectoratului de poliție Fălești, care au documentat cazul de corupere activă.

În procesul de audiere în calitate de învinuit, bărbatul și-a recunoscut pe deplin vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate. Procurorii au remarcat că în privința învinuitului a fost aplicată măsura preventivă sub formă de obligația de nepărăsire a țării.

Totodată, în cadrul investigării acestui caz, procurorii au constatat că, bărbatul vizat anterior a mai fost judecat pentru faptul conducerii mijlocului de transport în stare de ebrietate avansată, fiind privat de dreptul de a conduce mijloace de transport, ca urmare a emiterii unei decizii judecătorești la sfârșitul lunii februarie 2022.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal