*Acest material este sponsorizat

Ce presupune managementul multicloud și de ce acesta este viitorul domeniului IT

Ce presupune managementul multicloud și de ce acesta este viitorul domeniului IT
SPAN

Transformarea tehnologică în cadrul organizațiilor de afaceri este esențială pentru progresul afacerii. Cu toate acestea, deși tranziția sarcinilor de lucru către o infrastructură hibridă, multicloud, oferă avantaje competitive, aceasta poate crește, totodată, complexitatea sistemului IT. De aceea, controlarea riscurilor fără a sacrifica agilitatea și inovația reprezintă cea mai mare prioritate pentru mulți lideri IT. Gândiți-vă doar că 98% dintre toate companiile s-au angajat să adopte arhitecturi multicloud până în 2021 și doar 38% dintre acestea au procesele necesare pentru a gestiona un mediu IT hibrid.

Ce presupune Multicloud Management?

Managementul multicloud este un ansamblu de instrumente și proceduri care permite întreprinderilor să observe și să securizeze aplicațiile și sarcinile de lucru în mai multe cloud-uri publice. În mod ideal, o soluție de gestionare multicloud permite echipelor IT să gestioneze mai multe cloud-uri dintr-o singură interfață și acceptă mai multe platforme de cloud public, precum AWS și Azure.

În prezent, majoritatea organizațiilor utilizează mai mult de un furnizor de servicii de cloud public. Acest lucru reduce dependența de un singur furnizor, permite organizației să solicite și să utilizeze punctele forte aferente fiecărui furnizor și permite optimizarea utilizării cloud-ului și a costurilor. Cu toate acestea, cu cât o companie utilizează mai mulți furnizori de cloud, cu atât devine mai complexă gestionarea acestora. Strategiile și soluțiile de gestionare a mai multor cloud-uri caută să simplifice și să raționalizeze gestionarea prin furnizarea unei platforme de gestionare centralizată care se integrează cu alte instrumente.

Factorii care motivează utilizarea Multicloud Management

Deși premisa centrală este că organizațiile doresc să evite dependența de un furnizor ca principal motiv pentru inițierea unei tranziții spre multicloud, putem evidenția trei motive pentru a opta pentru multicloud:

1. Principalii furnizori de cloud.

În loc să vă pliați procesele la cerințele furnizorului, puteți găsi în portofoliile diferiților furnizori servicii personalizate pentru diferite părți ale afacerii dumneavoastră.

2. Prețuri competitive.

Asigurați-vă libertatea de a compara diferiți furnizori și de a vă asigura cele mai bune tarife disponibile. Cu o arhitectură multicloud puteți evita dependența de furnizor și puteți obține cea mai mare valoare din parteneriatul dumneavoastră cu orice furnizor de servicii cloud.

3. Reziliență și securitate.

O strategie de recuperare în caz de dezastru cu o structură multicloud oferă nivelul de fiabilitate și securitate necesar.

Pentru a valorifica diversele beneficii tehnice și de afaceri ale unui mediu multicloud, trebuie să vă gestionați structura multicloud în conformitate cu cele mai bune practici, incluzând instrumente relevante și integrarea unui partener de încredere care poate oferi expertiza, automatizarea și controlul necesar.

Multicloud management este o componentă esențială dacă utilizați resurse de la mai mult de un furnizor de cloud. Aceasta asigură că puteți monitoriza și gestiona costurile, furniza și orchestra serviciile necesare, gestiona inventarele IT, definește postura de securitate între cloud-uri și vă guvernează întregul mediu cloud.

"Multicloud este viitorul domeniului IT" este afirmația pe care o putem auzi adesea în zilele noastre, dar oare este adevărat?

Într-un sondaj recent, realizat de Gartner în rândul utilizatorilor de cloud public, 81% dintre respondenți au declarat că lucrează cu doi sau mai mulți furnizori de cloud public. Pe măsură ce mediile și arhitectura cloud devin tot mai complexe, soluțiile concepute pentru a ajuta întreprinderile să își gestioneze infrastructura cloud se asigură că pot aborda orice problemă cu care se confruntă.

Provocările legate de gestionarea multicloud

Chiar dacă managementul multicloud are beneficii de netăgăduit, este foarte dificil de implementat. Iată câteva obstacole potențiale în calea implementării unei soluții de gestionare:

Creșterea complexității: aceasta este cea mai frecventă provocare a unei soluții multicloud și una pe care managementul multicloud este menit să o gestioneze. Mediile multicloud sunt complexe și ar putea fi dificil să le stăpânești complexitatea și să implementezi o soluție de gestionare eficientă.

Integrarea între medii software diferite: pentru un management multicloud eficient, întreprinderile trebuie să dezvolte aplicații care să circule între medii fără probleme de integrare, ceea ce poate fi o sarcină dificilă având în vedere diferențele dintre platformele cloud. După cum am menționat anterior, containerele sunt o tehnologie nouă, concepută pentru a ocoli această provocare, asigurând o portabilitate mai ușoară între diferiți furnizori de cloud public.

Multicloud cu Span

Compania Span este specializată în furnizarea de servicii de consultanță pentru afaceri legate de cloud în două domenii majore de expertiză - soluții multicloud și adoptarea de instrumente și tehnologii cloud. Ne asigurăm că clienții noștri sunt bine pregătiți pentru călătoria lor digitală în cloud, facilitând și optimizând analiza independentă de furnizor, planificarea strategică și adoptarea cloud.

Avantajul nostru competitiv este alimentat de marea noastră experiență în cartografierea și corelarea nevoilor de afaceri cu capacitățile tehnice ale platformelor cloud. Metodologia noastră de afaceri și strategică aprofundată și cuprinzătoare completează și îmbunătățește considerabil portofoliul Span de infrastructură cloud, servicii de inginerie și soluții.

Începeți călătoria cu Cloud Advisor și Contactează echipa.

P.

Vezi și aceste știri
Un serviciu IT complex. Ce presupune acesta la Span?

Un serviciu IT complex. Ce presupune acesta la Span?

SPAN - companie IT croată de talie internațională, deschide o filială în Republica Moldova

SPAN - companie IT croată de talie internațională, deschide o filială în Republica Moldova

 „Empowering Women Hub Networks” conectează femeile la profesiile din domeniul IT

„Empowering Women Hub Networks” conectează femeile la profesiile din domeniul IT

Advertoriale
Xiaomi Pay vine în Moldova: Victoriabank și Mastercard lansează plățile contactless cu brățări fitness

Xiaomi Pay vine în Moldova: Victoriabank și Mastercard lansează plățile contactless cu brățări fitness

Generația Inteligenței financiare: Bugetul pe înțelesul copiilor (VIDEO)

Generația Inteligenței financiare: Bugetul pe înțelesul copiilor (VIDEO)

Fă-ți ghiozdanul pentru școală cu METRO! Rechizitele care îți vor face învățatul mai plăcut (FOTO)

Fă-ți ghiozdanul pentru școală cu METRO! Rechizitele care îți vor face învățatul mai plăcut (FOTO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • DESCIFRAT| R. Moldova și riscul unei catastrofe nucleare: În cât timp vom fi informați, ce măsuri întreprindem și cum administrăm iodura de potasiu(VIDEO)
  DESCIFRAT| R. Moldova și riscul unei catastrofe nucleare: În cât timp vom fi informați, ce măsuri întreprindem și cum administrăm iodura de potasiu(VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: „Sport pentru a fi subțirei” și „sâmburi de harbuz”. Remedii pentru o viață fără covid
 • DESCIFRAT: 12 ani pe calea digitalizării serviciilor publice sau cât de utilizate sunt tehnologiile informaționale în relația cetățean - Guvern
 • Copiii știu mai bine: De ce Moldova nu are mare? „Ne-a fost furată” sau „S-a scurs prin găurile lăsate de tancuri”
 • DESCIFRAT| Alertele cu bombă - ecuații cibernetice cu multe necunoscute sau slăbiciunea sistemului? (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Ultima oră! O mașină a luat foc în stația PECO după ce a fost alimentată cu gaz (VIDEO)
 • 2
  Ultimă oră! Procurorii au descins cu percheziții la patru persoane, inclusiv ex-primara interimară Silvia Radu
 • 3
  Cel mai bun pilot al armatei ucrainene, ucis în luptă
 • 4
  Orașul Energodar, bombardat: Un angajat de la centrala nucleară Zaporojie a decedat
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.