*Acest material este sponsorizat

Fii student la tine ACASĂ. Alege Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul! (VIDEO)

Fii student la tine ACASĂ. Alege Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul! (VIDEO)
USC

Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul este o universitate tânără și cu o poziție clară asupra modului în care își asumă rolul de instituție de învățământ superior. De la înființare, s-a impus în peisajul academic moldovenesc ca resursă relevantă din punct de vedere didactic și științific, devenind polul de excelență al Regiunii Sud. Fondată acum 23 de ani, universitatea are drept scop pregătirea şi asigurarea localităţilor din sudul Republicii Moldova cu cadre de înaltă calificare. În cadrul Universității activează, trei facultăţi: Facultatea de Științe Umaniste și Pedagogice; Facultatea de Drept şi Administraţie Publică şi Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate.

Cu toate că are o istorie scurtă, Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu” a înregistrat rezultate foarte bune atât în domeniul cercetării ştiinţifice, cât şi în implicarea cadrelor didactice în organizarea şi realizarea activităţilor extra-curriculare, programelor şi proiectelor care au ca scop dezvoltarea domeniului educaţional în regiunea de sud a Republicii Moldova.

Baza materială a universității

Baza materială a Universității este formată din: 2 blocuri de studii cu 6 laboratoare și 12 centre de cercetare științifică, inovare și dezvoltare, 10 săli multi-media, biblioteca universitară, Centrul de Documentare și Informare ONU, Centrul de Documentare al Uniunii Europene, Punctul de documentare NATO, o zonă de Wi-Fi gratuită, sală de sport, și 2 cămine universitare. Centrele asigură consultanţă în ceea ce priveşte furnizarea de surse metodice şi bibliografice, promovarea valorilor europene prin factorul lingvistic şi altele.

Biblioteca Universităţii de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul este o parte integrantă a procesului de învăţământ şi cercetare care asigură accesul la informaţii, creând condiţii de instruire atât prin colecţiile de documente tradiționale și resurse electronice, dar și asigurând cu spații special amenajate pentru lecturare. De asemenea, utilizatorii Bibliotecii au acces gratuit la Internet prin intermediul rețelei interne de calculatoare, aici având posibilitatea de a consulta bazele de date și reviste electronice achiziționate de către Bibliotecă. 

Universitatea oferă burse, diplome și mențiuni pentru diferite concursuri

Universitatea oferă anual: numeroase burse acordate de diverse instituții din țară și de peste hotare, oportunități de mobilitate academică și participări la conferințe ștințifice internaționale. Mulţi studenţi sunt apreciaţi cu diplome şi menţiuni la diferite concursuri, ceea ce demonstrează potenţialul intelectual al universităţii.

12 programe de studii la licență, 8 programe de master, 18 programe acreditate din diverse domenii

În prezent universitatea are o ofertă educațională acreditată sau autorizată la: 12 programe de studii la licență (zi și frecvență redusă) și la 8 programe de master. Totodată universitatea pune la dispoziția diverselor instituții de stat și private din sudul Republicii Moldova, 18 programe acreditate din diverse domenii, prin intermediul Centrului de Formare Continuă. 

Universitatea este parte a diverselor forme de colaborare internaţională cum ar fi: participarea în programe și proiecte de cercetare de nivel instituţional, naţional, internaţional, inclusiv proiectele Tempus; a acordurilor interuniversitare; a programelor de mobilitate studenţi, cadre didactice etc. În același timp universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul are parte de numeroase proiecte finanțate de Uniunea Europeană. 

Posibilitatea de a absolvi concomitent două facultăți

Unul din cele mai mari avantaje pe care le poți avea dacă aplici să studiezi, la USC este posbilitatea de a merge la două facultăți concomitent, respectiv două diplome de studii, deoarece Facultatea Transfrontalieră prin crearea unei extensiuni universitare își desfășoară cursurile în baza tehnico-materială locală, cu finanţare centralizată de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi,  și în cadrul Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul.

Acest parteneriat este un proiect care te invită să înveți despre depășirea limitelor în cunoaștere, cercetare și cooperare. Alături de o echipă de profesori dinamici și creativi, pentru care acasă devine locul în care sunt așteptați cu brațele deschise, vei învăța că nu există distanță pe care să nu o poți parcuge ușor, atât timp cât sufletul îți ajunge instant la destinație.

Alege specialitatea care te reprezintă și fii student la tine #ACASĂ, alege #USC!

Pentru mai multe detalii  puteți accesa site-ul universității, sau puteți suna la numărul de telefon:  +(373-299) 2-24-81   

Alte date de contact ale Universității „B.P.Hașdeu” din Cahul:

 • E-mail: [email protected]
 • Facebook: Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul
 • LinkedIn: Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul
 • Instagram: cahul.university
 • TikTok: usch.md

* Material realizat cu suportul proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul în cadrul programului „Consolidarea capacitatilor Universității de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul”

P.

Vezi și aceste știri
Universitatea de Stat din Cahul: 12 centre de cercetare, 10 săli multimedia, 6 laboratoare moderne și o bibliotecă ce deține cca 100 000 unități materiale

Universitatea de Stat din Cahul: 12 centre de cercetare, 10 săli multimedia, 6 laboratoare moderne și o bibliotecă ce deține cca 100 000 unități materiale

Avantajele studiilor superioare la Universitatea de Stat din Cahul, prezentate de profesorii instituției

Avantajele studiilor superioare la Universitatea de Stat din Cahul, prezentate de profesorii instituției

Experiențele de carieră și relațiile dobândite la Universitatea de Stat din Cahul, utile și peste ani (VIDEO)

Experiențele de carieră și relațiile dobândite la Universitatea de Stat din Cahul, utile și peste ani (VIDEO)

Advertoriale
Î.S. MOLDATSA recrutează. Află cum poți să devii Controlor de Trafic Aerian Stagiar

Î.S. MOLDATSA recrutează. Află cum poți să devii Controlor de Trafic Aerian Stagiar

Farmacia Familiei extinde rețeaua de Hyper Farmacii DITA (VIDEO)

Farmacia Familiei extinde rețeaua de Hyper Farmacii DITA (VIDEO)

Despre finanțe și investiții, pe înțelesul tinerilor, cu Lilian Guzun, CEO Iute Credit  (VIDEO)

Despre finanțe și investiții, pe înțelesul tinerilor, cu Lilian Guzun, CEO Iute Credit  (VIDEO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Copiii știu mai bine: „Sport pentru a fi subțirei” și „sâmburi de harbuz”. Remedii pentru o viață fără covid
  Copiii știu mai bine: „Sport pentru a fi subțirei” și „sâmburi de harbuz”. Remedii pentru o viață fără covid
 • DESCIFRAT: 12 ani pe calea digitalizării serviciilor publice sau cât de utilizate sunt tehnologiile informaționale în relația cetățean - Guvern
 • Copiii știu mai bine: De ce Moldova nu are mare? „Ne-a fost furată” sau „S-a scurs prin găurile lăsate de tancuri”
 • DESCIFRAT| Alertele cu bombă - ecuații cibernetice cu multe necunoscute sau slăbiciunea sistemului? (VIDEO)
 • Hike cu mine! Unde? La Seliște, să vezi un fag de 300 de ani și să afli cum un slovac a venit în Moldova și s-a apucat să ne dezvolte turismul (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Crima din pădurea de la Strășeni: Unul dintre cei suspectați de omor este fiul fostului polițist Ion Stratulat
 • 2
  Sfârșit tragic pentru un moldovean aflat în vacanță. Un bărbat s-a înecat într-o piscină din Turcia
 • 3
  Datoriile acumulate de Moldovagaz față de Gazprom vor fi supuse auditului de două companii din Norvegia și Marea Britanie. APP a semnat contractul
 • 4
  Prețul motorinei scade sub 26 de lei. Află prețul plafon stabilit de ANRE la carburanți, pentru data de 12 august
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.