Cu arma în CMC? Activistul Eugeniu Balţat a scos un pistol, în timp ce le vorbea consilierilor despre siguranța națională. Reacția Poliției (FOCUS/UPDATE)

Cu arma în CMC? Activistul Eugeniu Balţat a scos un pistol, în timp ce le vorbea consilierilor despre siguranța națională. Reacția Poliției (FOCUS/UPDATE)

Președintele Asociaţiei Obştești S.O.S. MINOR,  Eugeniu Balţat a venit cu o armă la ședința Consiliului Municipal Chișinău. În timp ce susținea un discurs de la tribuna Consiliului despre siguranța națională, a scos din geantă un obiect asemănător cu un pistol. 

Eugeniu Balțat a pomenit în cadrul discursului său despre un caz înregistrat în capitală și s-a revoltat de faptul că Consiliul Municipal nu intervine și nu întreprinde nimic pentru a stopa consumul de droguri în rândul tinerilor.

Publicitate

„Orașul Chișinău are nevoie de un centru-filtru unde să se comunice cu copii care au un compartament deviant și care se află în conflict cu legea sau care sunt consumatori de substanțe interzise. Eu nu vreau să vă ameninț, dar vă arăt o chestie care nu are pericol acum în sală data. Asta este arma și este o brichetă. Această armă era depistată la un minor”, a declarat activistul până a fost întrerupt de cei prezenți în sală.

Deși acesta a precizat că este doar o brichetă, consilierii s-au revoltat de prezența armei în sală, iar ulterior activistul a fost rugat să părăsească ședința. Acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că a încercat de nenumărate ori să își spună discursul, însă a fost întrerupt.

Într-un răspuns pentru redacția AGORA, oamenii legii au comunicat că acest caz a fost înregistrat.

„Fondatorul Asociației Obștești „S.O.S. MINOR”, în timpul discursului de la tribuna centrală a preîntâmpinat pe cei prezenți la ședința CMC, că deține asupra sa un machet brichetă asemănător cu pistol. Cei prezenți au solicitat intervenția angajaților poliției, pentru a interveni și stabili circumstanțele. Cazul dat a fost înregistrat, iar la moment organul de constatare acumulează materialul probatoriu la stabilirea circumstanțele”, se arată în răspunsul oferit.

Ședința CMC din 9 iunie a început cu prezența a 40 de consilieri. După doi ani, consilierii municipali au revenit în incinta sălii de ședințe a Primăriei.

Pe ordinea de zi figurează reluarea examinării subiectului cu privire la utilizarea de către Radio Chișinău a toponimicului „Chișinău”, al proiectului de decizie privind inițierea unui referendum cu privire la fostul teren al Stadionului Republican, dar și examinarea proiectului de decizie cu privire la creșterea prețurilor pentru călătoria transportul public.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal