
#ROOFOFFLINE: Rita Druță și Constantin Nedelcu, despre entuziasmul de a lucra online, șocuri pentru business și cel mai bun marketing
Hello fantastic people! Așa și-a început discursul de la ROOFOFFLINE Rita Druță, co-fondatoarea școlii de engleză „Fantastic English”. Împreună cu soțul ei, Rita a povestit despre cum i-a prins pandemia, care erau scenariile cele mai optimiste și de ce este important că businessul să treacă prin șocuri imprevizibile.
・
Înainte de pandemie, fondatorii au făcut reparați în oficiile pe care le închiriau, erau inspirați de venirea primăverii și planificau să-și mai extindă afacerea cu încă două oficii, ca să ajungă la numărul dorit de studenți.
„A venit data de 10 martie 2020, când toți profesorii ne sunau și întrebau ce facem mai deparate, studenții erau panicați, nu era clar ce va urma. Eu am aflat de COVID, în data de 10 martie. Eu, chiar dacă sunt un om al internetului, nu știam ce se întâmplă. Atunci, am stat seara și am făcut trei scenarii, primul optimist, al doilea mediu și ultimul cel mai pesimist, potrivit căruia noi vom asta maxim încă jumătate de lună acasă”, povestește Rita Druță.
Fondatorii școlii de engleză au urmărit antreprenori din Ucraina, din Rusia, Statele Unite ale Americii și din Europa și au înțeles că situația va dura mult mai mult timp, așa că au decis că ar trebui să se reorganizeze. La două zile după anunțarea restricțiilor, au făcut o strategie de reorganizare a activității pe zoom și alte platforme.
„Noi am ieșit în online, unde sunt moldoveni și români din diasporă, care abia așteptau ca aceste cursuri să fie accesibile de acolo. Cât de straniu ar fi, pandemia pentru noi a fost o ocazie în plus de a crește, de a ne dezvolta și de a învăța atâtea lecții pe care noi singuri nu ni le-am fi organizat”, afirmă Rita.
Constantin Nedelcu era atât de entuziasmat de perioada ceea, încât, la sfârșit de aprilie, când totul mergea bine, funcționau plățile, grupurile erau suplinite, s-a organizat procesul și exista posibilitate de a crește, el zicea că se plictisește și că totul e prea simplu.
„Datorită drive-ului acesta de antreprenor, de a vrea mai mult, noi am reușit să creștem și să gestionăm atenția care venea atunci pe marketing spre clienți”.
Cum am făcut Constantin acest lucru? - „Simplu”, spune el.
„Cred că unele șocuri sunt recomandate business-urilor, pentru că vrei, nu vrei, trebuie să ieși din situație, și dacă soluțiile nu vin singure, trebuie să ți le organizezi ca să găsești niște combinații și soluții la problemele actuale”, menționează Constantin.
Știți care e cel mai bun marketing?
„Poți să ai cele mai frumoase reclame, videouri, să fii colorat și frecvent, dar când omul ajunge să fie clientul tău și dă cu nasul în ceva ce nu-i place, se va afla de 10 ori mai repede decât dacă faptul că produsul este bun. Respectiv, focusul principal pentru noi a fost mereu produsul, să menținem standardul de calitate pe care noi l-am setat”, a conchis Rita Druță.
Aproximativ 200 de oameni și-au dat întâlnire, joi seara, pe un acoperiș din centrul capitalei. AGORA a organizat un nou eveniment din seria ROOFOFFLINE, de această dată sub genericul – Roofoffline - Hybrid businesses de pe divan. Vezi cum s-a văzut evenimentul pe rețelele de socializare AICI.
-----
Prieteni, menționăm că acest eveniment a avut loc datorită partenerul general Kaufland Moldova.
Parteneri: Berea LITRA; Château Vartely; Mam’s Gelato; SELIK; 2you coffee.