DAD Podcast | Comunitatea Fagura – o alternativă pentru investitori. Tudor Darie: „Noi trebuie să fim soluția prin care oamenii să-și poată gestiona ușor banii” (VIDEO)

DAD Podcast | Comunitatea Fagura – o alternativă pentru investitori. Tudor Darie: „Noi trebuie să fim soluția prin care oamenii să-și poată gestiona ușor banii” (VIDEO)

Invitatul celui mai recent episod DAD Podcast a fost Tudor Darie, fondatorul și CEO al platformei de creditare Fagura. În această ediție, gazda și invitatul său au discutat despre investiții și împrumuturi, despre comunitatea Fagura și despre alternativele pe care le au investitori din Republica Moldova. Tudor Darie a povestit cum a apărut ideea start-upului Fagura, ce presupunea această platformă de creditare și cum funcționează. 

Se pare că originalitatea ideii este mai puțin importantă decât capacitatea oamenilor de a o transforma în realitate.

Publicitate

„Ceea ce contează în business nu e cine are primul ideea, dar cine o implementează și o implementează mai bine. Și aici contează, de fapt, nu doar să fie o idee faină, dar, practic, să găsești, în primul rând, o problemă, o problemă reală, pe care o au mii, zeci de mii, milioane de oameni și dacă tu o rezolvi, atunci poți să faci un business”, spune antreprenorul.

Autor:

Fiind întrebat despre diferența dintre comunitatea Fagura și o bancă sau o companie de microfinanțare obișnuită, omul de afaceri ne-a spus că împrumuturile făcute prin intermediul acestei platforme de creditare sunt oferite în condiții mult mai avantajoase; dobânzile sunt mai mici decât cele de la companiile de microfinanțare, iar comisionul pentru achitarea anticipată a creditului este zero, în timp ce la alte instituții financiare variază între 2%-3%.

În ceea ce ține de investitori, și pentru ei e mai convenabil să apeleze la Fagura, pentru că aici găsesc soluții mai profitabile decât depozitele bancare și mai sigure decât zona crypto.

„Noi trebuie să fim soluția prin care oamenii să-și poată gestiona într-un mod simplu, ușor banii, fie că-i vorba de investiții, împrumuturi sau transfer de la persoană la persoană”, susține Darie.

Tudor Darie spune că, din experiențele anterioare, investitorii pot avea o profitabilitate între 10%-17% anual. Totuși, acesta își îndeamnă potențialii clienți să testeze serviciile prestate de Fagura.

„Puteți să veniți să investiți de la 25 de euro, 50 de euro, 100 de euro. Dacă vă place, perfect, puteți să vă continuați investițiile. Nu vă place, retrageți bănuții din cont”, spune invitatul.

Fagura și oamenii din spatele ei au planuri mari și își propun ca, prin activitatea lor, să permită cetățenilor din Republica Moldova să prospere și să-și creeze un viitor mai bun. În general, toată ideea de împrumuturi și investiții se bazează pe un ajutor reciproc. Astfel investitorii, nu numai că-și multiplică banii, ci și ajută alți oameni.

„Noi vrem să oferim un anumit instrument comunității ca să genereze o anumită prosperitate pentru generațiile viitoare”, afirmă Tudor Darie.

Totodată, la un moment dat, investitorii și cei care beneficiază de împrumuturi se pot schimba cu locurile. Dacă, de exemplu, un investitor are nevoie de o sumă de bani pentru a rezolva o problemă, poate ușor să o împrumute.

Recent, a fost lansat un instrument de secondary market, care le permite investitorilor, în orice moment, să-și poate vinde investițiile și să-și recupereze astfel banii investiți.

În viitor, platforma urmează să vină cu niște elemente noi, care să le ofere și mai multe beneficii clienților. E vorba de o componentă ce va permite tranzacțiile de la o persoană la alta, va fi deschisă creditarea pentru companii și urmează să fie lansat instrumentul Junior Account.

„Pe lângă instrumentele de investiție pe care le avem astăzi, ne pregătim să lansăm, în plus, minus jumătate de an, poate un pic mai mult, să avem inclusiv Junior Account pe Fagura. Ceea ce presupune că investitorii vor putea crea conturi de investitori pentru copiii lor și să utilizeze această activitate de investiție inclusiv ca o modalitate de educație financiară”, punctează omul de afaceri.

Vizionează interviul integral și află mai multe despre cum funcționează Fagura, ce trebuie să faci pentru a deveni investitor, dar și care sunt condițiile pentru a beneficia de un împrumut.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal