PAS susține că directorii de școli, dar și elevii ar fi obligați să participe la un concert organizat de municipalitate. Explicația Direcției Educație

PAS susține că directorii de școli, dar și elevii ar fi obligați să participe la un concert organizat de municipalitate. Explicația Direcției Educație

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Angela Munteanu-Pojoga, susține că șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Andrei Pavaloi, ar fi semnat un demers către instituțiile de învățământ secundar din capitală, prin care ar obliga toți directorii,  dar și profesorii și elevii claselor absolvente să se prezinte obligatoriu la un concert  organizat de municipalitate într-un parc din capitală. Contactat de AGORA, Andrei Pavaloi  dezminte informațiile. 

În cadrul unei conferințe de presă, deputata PAS a declarat că elevii și profesorii sunt obligați să participe la concertul organizat de primărie și califică acțiunea drept intimidare.

„Am aflat că șeful direcției Educație tineret și sport, Andrei Pavaloi, sluga primarului din domeniul educației, a emis un demers către directorii instituțiilor de învățământ secundar de ciclul 1 și 2 din mun. Chișinău. Acesta, pentru promovarea șefului său Ion Ceban, obligă toți directorii instituțiilor de învățământ secundar să se prezinte obligatoriu la un concert. Mai mult decât atât, acesta îi obligă nu doar pe directori, dar și pe diriginții de clasă, însoțiți de elevii claselor absolvente să meargă la un concert organizat într-un parc din capitală”, a declarat Angela Munteanu Pojoga.

Publicitate

Deputata susține că a depus un demers către Procuratura Generală să analizeze aceste chemări obligatorii prin prisma abuzuri în serviciu.

Contactat de AGORA șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Andrei Pavaloi, susține că informațiile au fost eronate.

„Noi implicăm în diferite activități directorii ca fiind angajații noștri, iar acest lucru este conform fișei de post. În cadrul evenimentului, directorii au anumite responsabilități și urmează să asigure viața și securitatea elevilor care vor participa din instituție. Obligativitatea de participare este pentru directorii care știu că vor avea elevi doritori să vină și nicidecum pentru elevi. Totodată, ei sunt incluși în program cu o anumită activitate”, a precizat Pavaloi.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal